Serbia

"Bio sam šokiran! Taj čovek je lud, ali zna šta radi"

Jan Veseli ima sjajno mišljenje o selektoru Ronenu Ginzburgu svog nacionalnog tima, ali je to izrazio na nesvakidašnji način.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

ABA liga na TV B92
Subota, 20.00
Igokea - Partizan

U jednom intervjuu bivši as Partizana i Vašington Vizardsa, a sada član Fenerbahčea osvrnuo se na prošlogodišnji Mundobasket u Kini.

"Nikada ne gledam košarkaške utakmice, ali nisam propustio nijedan meč Češke na Svetskom kupu. Selektor Ronen Neno Ginzburg je rekao da bi osvojili medalju sa mnom, ali ne mogu da se složim. Oni su bili u ludom momentumu, igrali sjajnu timsku košarku i iznenadili su svakog protivnika. Voleo bih da sam bio u Kini i mislim da bih se uklopio, ali sam srećan zbog njihovog uspeha", rekao je Veseli za "Walla sport".

O saradnji sa Ginzburgom izneo je zanimljivu anegdotu od pre pet godina.

"U našoj prvoj zajedničkoj saradnji 2015. godine ja sam stigao na pripreme posle duge sezone u Fenerbahčeu i, nije da nisam želeo, ali nisam davao 100 odsto. Pobedili smo sa 20 razlike u jednoj utakmici, dao sam 20 poena i selektor me je odvojio da mi kroz video analizu ukaže na greške. Bio sam šokiran"", pričao je Veseli i nastavio:

"Rekao sam mu: 'treneru, ne brinite, kada Eurobasket počne, daću sve od sebe'. Sve je bilo dobro na prvenstvu, zauzeli smo sedmo mesto i posle turnira smo seli na pivo. Pomislio sam u sebi: 'taj čovek je lud, ali zna šta radi'", zaključio je Veseli.

Češki centar najverovatnije neće biti ni deo nacionalnog tima u kvalifikacijama za Eurobasket.

Football news:

Anton Ferdinand on the racist scandal with Terry: I was sent a bullet in the mail. Insults in social networks came every hour
Manchester City have offered 19 million euros including bonuses for 17-year-old Argentine midfielder Sarmiento
Rehagel is a bandit from whom I will not accept an apology. The story of the worst injury in the history of the Bundesliga
Barcelona's presidential election will be held on January 24
Koke: to beat Bayern, you need to play a nearly perfect match. I hope their unbeaten streak ends tomorrow
Loew can return Muller, Boateng and Hummels to the German national team if there are a lot of injuries
Nacho about the Real Madrid game: That's not how titles are won. Working to get better