Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Биткоин поново на низбрдици

ЊУЈОРК - Биткоин је пао данас испод 30.000 долара на најнижи ниво у последњих недељу дана пошто је тржиште поново захватила одбојност према ризичним улагањима.

Највећа глобална криптовалута по тржишној капитализацији је пала за чак 7,1 посто на 29.209 долара, на ниво који је последњи пут забележен 30. маја. Други токени су такође ослабили, при чему је етер потонуо за 7,3 процента на 1.725 долара, а аваланч се стропоштао за 9,3 одсто.

Преокрет је дошао само дан након што је биткоин поново бележио вредност изнад 31.000 долара, што је подстакло очекивања међу неким инвеститорима да постоји простор за његов даљи раст. Међутим, најстарија светска криптовалута је наишла на отпор између нивоа од 31.500 до 32.000 долара, каже Маркус Сотирију, аналитичар британске брокерске куће за дигиталну имовину ГлобалБлок, пренео је Танјуг.

Пад криптовалута је уследио јер су америчке акције на терминском трговању остале у минусу, док је долар наставио да јача. Скок приноса на америчке државне обвезнице потпирио је страх да би раст трошкова задуживања могао да изазове рецесију. Биткоин је у снажној корелацији са кретањем цена друге ризичне имовине, попут акција, у последњих неколико година.