Serbia

Бивши радници и пензионери саслушани у полицији због протеста испред ПКБ корпорације

Председник Удружења бивших радника и пензионера ПКБ корпорације Милинко Миладиновић рекао је данас да је саслушан у полицији по хитном позиву.

Позив за саслушање у полицији му је уручен приликом јучерашњег покушаја бивших радника ПКБ-а да блокирају улазе у управну зграду те фирме у Падинској Скели у знак незадовољства што држава одбија да им исплати надокнаду за акције.

„Полиција је написала пријаве, оптужујући нас да смо зауставили саобраћај на зрењанинском путу, недалеко од управне зграде ПКБ, што није истина јер је саобраћај блокирала полиција која нам није дозволила да приђемо згради ПКБ-а”, рекао је Миладиновић.

Бивши радници и пензионери ПКБ-а, њих 3.000 потражују од државе око 11,8 милиона евра на име акција које нису добили крајем 2018. године када је продат део имовине ПКБ-а фирми Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата за 120 милион евра.

Ти некадашњи радници су пре продаје ПКБ-а искључени из доделе бесплатних акција које су добили сви грађани јер се рачунало да ће их добити у фирми где су запослени.

Миладиновић је рекао да су им јуче на лицу места уручене прекршајне пријаве и да ће на разговор у полицију бити позивани наредних дана по неколико њих дневно, преноси Бета.

Миладиновић је додао да су његове колеге огорчене, јер и после вишемесечних протеста држава одбија да исплати акције, па су окупљања постала спонтана јер се на дозволу чека по пет дана.

Football news:

Bonucci on Juve's draw with Atalanta: We must look at the result. This is how Championships are won
Sterling surpassed Yaya Toure to become Manchester City's 2nd goalscorer in the history of the Premier League
Gasperini on two penalties for Juve: They are above any rules in Italy. Did we have to cut off our hands?
Sarri Pro 2:2 with Atalanta: We played with one of the best teams in Europe right now
Pep Guardiola: Manchester City have won a place in the Champions League on the pitch. I hope that UEFA will allow us to play
Atalanta extended their unbeaten streak to 14 games and is ranked 3rd in Serie A
Ronaldo scored his 27th goal in Serie A, converting a penalty in the game against Atalanta. Immobile has 29 balls