Serbia
An article was changed on the original website

"Blic": Soraja nije jedina na "crnoj listi"

Više od 300 državljana okolnih zemalja je dobilo zabranu ulaska u Srbiju jer su u registru bezbednosno rizičnih osoba.

Ilustracija: Thinkstock

Ilustracija: Thinkstock

Kako piše “Blic“ starleta Soraja Vučelić je jedna od njih.

Na tom spisku najviše je državljana Crne Gore, piše "Blic" i dodaje da su dužini spiska doprinele brojne likvidacije na teritoriji Crne Gore, ali i Srbije.

Među njima je najviše pripadnika dva kriminalna klana iz Kotora - "škaljarskog" i "kavačkog" - u čijem je "ratu" koji besni već duže od tri godine, ubijeno više od 20 osoba, a pojedini obračuni su se "preselili" u Srbiju čime je ugrožena bezbednost građana.

Na vrhu liste "zabranjenih" su vođe "škaljaraca", braća Jovica i Igor Vukotić i Igor Dedović, kao i lideri suparničkog klana, Slobodan Kašćelan, Rade Zvicer i Igor Božović. Ulazak u Srbiju zabranjen je i njihovim prvim saradnicima.

Na tom spisku navodno je i Ivan Delić, svojevremeno povezivan sa ubistvom ministra odbrane Pavla Bulatovića, kao i Vuk Vulević, koji se dovodio u vezu sa švercom 200 kilograma kokaina iz Venecuele.

Na spisku ima i državljana Bosne i Hercegovine, za koje se veruju da sarađuju sa kotorskim klanovima, tačnije da likvidiraju njihove rivale. Na listi su i Hrvati koji su učestvovali u nemirima na stadionu Partizana tokom derbija, a koji su već odslužili kazne, a pridružiće im se i sunarodnici kojima je sud izrekao petogodišnju zabranu ulaska u Srbiju.

"Blic" prenosi da se ne zna koliko je državljana Srbije na sličnom spisku Crne Gore, ali je verovatno da će tokom turističke sezone neki od njih koji su povezivani sa kriminalnim poslovima i problematicnog su ponašanja, biti vraćeni sa granice.

Crnogorske vlasti su svojevremeno vratile Vladana Kontića zvanog Konta, nekadašnjeg vođu voždovackog klana, Ivana Bogdanova, vođu "Zvezdinih" navijača, kao i Mirka Šijana, sina pevačice Goce Božinovske i ubijenog Zorana Šijana, zbog učestvovanja u tučama u Budvi, podseća list.

Football news:

Paul Pogba: Winning the Europa League and the FA Cup are two of Manchester United's goals for this season
Manchester United's first ever Premier League win 4 consecutive games with a difference at least 3 goals
Brunu has scored 7 (4+3) points in his last 3 games for Manchester United
UEFA postponed the introduction of var in the group stage of the Europa League until the 2021/22 season
Mourinho on the match with Bournemouth: Everyone knows that there was a penalty in favor of Tottenham. Everything
Pogba scored for Manchester United for the first time in the season
Schmeichel on Manchester United's penalty against Aston Villa: there was no Foul. VAR remains a laughing stock