Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Бонући: Надам се да ће ми се исплатити долазак у Унион

БЕРЛИН – Фудбалер Униона Леонардо Бонући изјавио је да ће одлука да пређе у клуб из Берлина исплатити на Европском првенству 2024. године, преноси АП.

Бонући (36) је последњег дана прелазног рока из Јувентуса прешао у Унион. Он је најавио да ће се од репрезентације Италије опростити на ЕП наредне године у Немачкој.

Бонући је желео да остане до краја уговора у Јувентусу, али му је тренер торинског клуба Масимилијано Алегри поручио да не рачуна на њега у новој сезони.

„Знам да је ово луда одлука. Али морао сам да изађем из зоне комфора. Играо сам 20 година у Италији”, рекао је Бонући, јавља Танјуг.

Тренер Униона Урс Фишер убедио је италијанског фудбалера да пређе у Унион.

„Разговарали смо на италијанском, то је најважније... Не, разговарали смо о мојој ситуацији јер сам у Јувентусу 50 дана тренирао са двојицом или тројицом играча. То је потпуно другачије од тренинга са екипом. Рекао сам му да су ми потребне три или четири недеље да се припремим, сада смо у четвртој недељи и надам се да ћу ускоро бити спреман”, навео је Бонући.

Унион је изгубио последње четири утакмице у свим такмичењима.

„Тешко је, али знам да ћемо да напредујемо”, додао је италијански фудбалер.

Бонући, који је био капитен Италије у последњој утакмици екипе у јуну, рекао је да је разговарао са новим селектором Лучаном Спалетијем.

„Рекао ми је да морам да играм много утакмица како бих био у екипи. Мислим да ћу ове сезоне имати прилике за то”, истакао је Бонући.