Serbia

Бошковић: СПЦ би Црну Гору да врати вековима уназад

Све оно што се дешавало након усвајања Закона о слободи вероисповести открило је политичку позадину деловања Српске православне цркве, рекао је за РТЦГ црногорски министар одбране Предраг Бошковић.

Намера СПЦ је била, како каже Бошковић, да литијама натерају коалициону власт да повуче или измеени закон, на шта они нису пристали.

"Наравно да ми на то нисмо пристали, јер смо хтели да их извучемо на терен да они постану оно што јесу, пре свега не, религијска институција него политичка партија у Црној Гори, или политички покрет, који окупља један број опозиционих партија са про-српским предзнаком. То се на крају показало потпуно тачним, када су позвати све да гласају против ДПС-а. То је оно што показује да су они пре свега политички покрет који треба Црну Гору да врати вековима уназад, односно да покуша да је у потпуности веже за Србију и да у потпуности онемогући пут Црне Горе ка ЕУ", закључио је Бошковић.

Football news:

The Europa League returns today. We remember where everything stopped
Christian Falk: A third-party agent is working on Sancho's transition. Manchester United can claim that they are not negotiating
Ferran Torres: I Don't think Real Madrid will pass Manchester City in the Champions League
Manchester City will receive 15 million pounds after the transfer of Sancho to Manchester United
Buffon-Casillas: without you, everything would be less important
Ake arrived in Manchester to undergo a medical for city. He will be bought for 39 million pounds
Sancho's salary at Manchester United is 17.6 million euros a year. In Borussia, he receives 6 million rubles. Borussia Dortmund Midfielder Jaydon Sancho has agreed with Manchester United about the size of a paycheck