Serbia

BRANISLAV BANE IVKOVIĆ JE SPREČIO MASAKR U VILI MIR: Gordan Kičić o devedesetima, ulozi političara i seriji PORODICA

Nakon dve decenije od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, od ponedeljka do petka na Superstar TV i RTS biće prikazana mini TV serija "Porodica" Bojana Vuletića, koja prati poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević.

Pod opsadom policije, novinara i demonstranata, Sloba, Mira Marković i Marija Milošević i njihovi prijatelji i saradnici nalaze se u vili Mir na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, a nepredvidive ljudske reakcije počinju da izlaze na površinu.

Gordan Kičić igra Branislava Baneta Ivkovića, jednog od svedoka ovog događaja koji je promenio tok istorije.

- Devedesete su kao godine vrlo jasne. Mi danas živimo njihove posledice. Veoma mi je drago što sam učestvovao u stvaranju serije "Porodica". Bojan Vuletić se odvažio da, iz perspektive Slobodana Miloševića, ispriča tu čudnu situaciju u kojoj se našla cela porodica Milošević, ali i cela naša zemlja. Dopali su mi se rediteljeva ideja i način na koji posmatra stvari u ovoj seriji - kaže Kičić za Kurir.

serija Porodica, Gordan Kičić
foto: Firefly Production

U ulozi Slobodana Miloševića je Boris Isaković, Mirjanu Marković tumači Mirjana Karanović, Čedomira Jovanovića Milan Marić, a Kičić je, priznaje, bio zadovoljan što je dobio da igra Baneta Ivkovića.

- Bilo mi je zanimljivo da igram Baneta. Ja njega ne poznajem, imao sam prilike da ga gledam na Jutjubu. Nisam baš imao priliku da radim prave ljude, tako da je tu jedna posebna vrsta odgovornosti. Gledao sam da ga ispričam što istinitije u datim okolnostima. Njegova uloga je bila jasna. Bane je čovek koji je pokušao da pomiri obe strane i da uspe da se izađe iz pat-pozicije. Na kraju prve epizode, kad može da dođe do masakra, do pucanja, do ubistava, on je pokušao da celu stvar usmeri na razgovare - objašnjava glumac.

Bane Ivković
foto: Printskrin Instagram

On je pokušao da pobegne od imitacije.

- Nisam razmišljao pripremajući ulogu da li će se ona dopasti Banetu. Želeo sam da pobegnem od imitacije. I druge moje kolege verovatno su htele da publici samo približe junake, koji su postojali, i našli su se sticajem okolnosti u jednoj nezavidnoj situaciji - iskren je filmski Branislav Ivković.

serija Porodica, Gordan Kičić
foto: Firefly Production

Gordan Kičić već je pogledao svih pet epizoda, a ne smatra opravdanim kritike nekih političara iz SPS upućene Bojanu Vuletiću i "Fajerflaj produkciji" što su napravili ovu priču.

- Dosad se u kinematografiji nismo bavili tim periodom. Istorija nam je dala neko mišljenje o Miloševiću, kao i o tome šta se tamo desilo. Vremenska distanca je dovoljna i već mogu da se prave TV serije - ističe Kičić i dodaje: - Ceo projekat je spakovan izuzetno. Vrhunska je produkcija i glumci su sjajni.

Drago mi je što sam deo toga. Boris Isaković i Mirjana Karanović su napravili sjajne uloge. Na kraju razgovora on je s nama podelio i jednu anegdotu sa snimanja. - Bilo je čudno kad sam Borisa Isakovića video prvi put kao Slobu. Najzabavnije na setu je bilo kad se cela ta ekipa skupila ponovo u vili Mir - zaključuje Kičić.

Film Realna priča
foto: Promo

"Mama i tata se igraju rata" će dobiti nastavak

Kičić je prošle nedelje završio snimanje igrano-dokumentarne serije "Jovanka Broz i tajne službe", gde tumači lik Aleksandra Rankovića. Za Kurir je vernoj publici serije "Mama i tata se igraju rata" poručio: "Snimaće se druga sezona".

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Football news:

Antoine Griezmann: I am happy at Barca. We want to win La Liga as well
Ronald Koeman: This is not Messi's last game for Barca in the Spanish Cup, I hope
Lionel Messi: I lift a special trophy as the captain of a special club. We are happy
Koeman won the Spanish Cup for the seventh time both as a coach and as a Barcelona player
Laporta on Messi at Barca: Leo is the best in the world. I am convinced that he wants to stay
Messi, Pique and Busquets won the Spanish Cup for the 7th time and repeated the record of ex-striker Athletic Gainsa
Messi has scored 9 goals in the Spanish Cup finals. He surpassed Athletic legend Sarra