Serbia

Британска влада потврдила да су хакери из Русије покушали да утичу на изборе

Британска влада је открила да су хакери из Русије покушали да утичу на парламентарне изборе 2019. године тако што су објавили документ о трговини између Велике Британије и САД који је широј јавности представио Џереми Корбин.

У првој потврди да је Москва покушала да утиче на британске изборе, министар спољних послова Доминик Раб је навео да су обавештајне службе процениле да су "руски актери готово сигурно имали намеру да утичу објављивањем докумената на интернету", преноси Хафинтон пост. 

Бивши председник Лабуристичке странке Џереми Корбин је дошао до докумената у децембру прошле године како би тврдио да постоји споразум са Доналдом Трампом о продаји Националне здравствене службе америчким приватним компанијама.

Одржао је конференцију за новинаре како би представио објављене документе, а цензурисану верзију докумената је донео и на телевизијску дебату.

Нецензурисана верзија документа се први пут појавила на интернету на друштвеној мрежи Редит више од месец дана пре Корбиновог учешћа у дебати, али тада није стекла пажњу јавности.

Велика Британија је проценила да су "руски актери", не и руска држава, одлучили да представе документа широј јавности.

У току је истрага која би требало да открије како се дошло до докумената, али истрагом неће бити обухваћен начин каснијег ширења поверљивих докумената.

Football news:

Maurizio Sarri: My future at Juve does not depend on the match against Lyon. Otherwise, the management will present themselves as Amateurs
Norwich refused to sell defender Lewis to Liverpool for 10 million pounds
Maurizio Sarri: Lyon has improved. Juve will have a difficult match
Zinedine Zidane: bale chose not to play, the rest is between us
Varane about the match with Manchester City: Real Madrid likes to fight with the best. We'll have to attack
Maurizio Sarri: Dybala is still in the hands of the medics. Ronaldo is training well
Nicolas Anelka: I didn't like the stardom of Real Madrid. I immediately realized that there would be a feud