Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Брнабић: 500 радника Фијата вишак, борићемо се да добију што боље отпремнине и нови посао

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је 500 радника „Фијата” вишак, али да ће се Влада Србије борити да они добију што боље отпремнине и помоћиће им да пронађу нови посао.

Она је рекла да ће компанији „Стелантис”, која ће од краја 2024. године производити електричне аутомобиле у Крагујевцу, бити потребно 1.550 радника, а да „Фијат” тренутно запошљава 2.016.

„Боримо се да видимо да изгурамо да ти радници не само имају што боље отпремнине, они ће добити отпремнине и оне ће бити веће од законског минимума, то је већ завршено. Они су тражили још више, ми се боримо да за њих добијемо што боље услове”, навела је Брнабић за ТВ Пинк, а преноси Бета.

Нагласила је да од тих 1.550 радника који ће бити потребни фабрици, 500 остаје да ради у Крагујевцу у транзиционом периоду који ће трајати од 18 до 24 месеци и да ће ти људи примати пуну плату и да ће ту сигурно остати рањиве групе, попут трудница, жена са малом децом и инвалида.

„Имамо 1.000 људи који треба да иду на преквалификације и обуку у иностранство. Сада је највећа борба да и они имају што боље услове”, казала је она и истакла да је договорено да они по повратку из иностранства имају гарантован посао у „Стелантисовој” фабрици.