Serbia

Брнабићева са Чен Бо о унапређењу сарадње Србије и Кине

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо, која јој је уручила писмо премијера Државног савета НР Кине Ли Кећијанга.

У писму се наводи да се две земље ове године суочавају са заједничким изазовом људског друштва, пандемијом вируса ковид 19 у чијем превазилажењу Србија и Кина сарађују и узајамно се помажу, што исказује висок ниво односа и даље продубљује пријатељство два народа.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима премијерке Србије, премијер НР Кине у писму наглашава да је кинеска страна спремна да заједно са српском страном даље продубљује размену искустава и сарадњу на пољу медицине и јавног здравља, као и да разматра могућност сарадње и у другим областима како би се кинеско - српски односи трајно унапредили.

Премијерка Брнабић је истакла да је стратешка сарадња Србије и НР Кине још једном доказана у борби против коронавируса и изразила захвалност на досадашњој помоћи НР Кине и кинеских провинција, као и на помоћи свих компанија али и на појединачним донацијама кинеских грађана, које су послате Србији како би се изборила са епидемијом коронавируса.

Football news:

Matuidi moved to Inter Miami Beckham
Morata is one of Juve's candidates for the forward position
Karl-Heinz Rummenigge: Messi can only be stopped if you deprive him of the pleasure of the game
Napoli offered 15 million euros for the Region. Real Madrid wants 25 million^. Real Madrid Defender Sergio Regilon can continue his career in Serie A
Neymar played a great match (despite poor implementation). Tuchel created a convenient environment for him to destroy the pressure of Atalanta
Guillem Balage: Juventus wants to get rid of Ronaldo's salary. It was offered to everyone, including Barcelona
Mbappe thanked the PSG doctors: Don't tell me about the pain