Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Бугарска: да се Кијеву пошаљу „неисправне ракете С-300“

Бугарски социјалисти затражили су оставку министра одбране Тодора Тагарева због одлуке да испоручи Украјини ракете за систем С-300.

Након што је данас парламентарна комисија за одбрану већином гласова подржала предлог да се Кијеву пошаљу „неисправне ракете С-300“, Тагарев је рекао да таква испорука неће ослабити борбене способности Бугарске. То је изазвало бурну реакцију опозиције.

„Једино што можете да урадите је да дођете у ову салу након што сте прво поднели оставку. Опасни сте за националну безбедност Бугарске. Шта говори више о вама од чињенице да посежете за последњим противваздухопловним ракетним системима у Бугарској? Јесте ли министар одбране Бугарске или Украјине?“, упитао је посланик из странке БСП Борислав Гуцанов.

Негодовање је изразио и Николај Дренчев из странке „Препород“.

„Ту идеју су вам дали у Министарству одбране, односно министар одбране неке друге земље, а не Бугарске. И одмах сте извршили налог (стране) амбасаде“, рекао је посланик.

Раније је саопштено да је бугарски парламент усвојио предлог закона о слању неисправних ракета за С-300 Украјини. Аутори предлога су указали да Бугарска није у стању да поправи неисправне ракете С-300, за разлику од Кијева. Ракете се шаљу бесплатно, преноси Спутњик.