Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Бурне реакције породице убијене девојке према окривљеном

У Вишем суду у Београду данас је за 19. октобар одложено припремно рочиште пред почетак суђења Стојану И. (37) поводом оптужбе да је 10. априла ове године у Рипњу, на свиреп начин убио 16-годишњу девојку, а потом покушао да убије и три члана њене породице.

Суђење је одложено због изостанка браниоца оптуженог.

С обзиром на то да је суђење било затворено за јавност, из суднице се чуло како чланови породице убијене, оптуженом вичу „монструме један ти ћеш моје дете да дираш”, а убрзо након тога је оптужени изведен из суднице.

Баби и мајци убијене је позлило због чега су уз помоћ страже напустиле судницу.

На припремном рочишту, које је затворено за јавност, оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, а по завршетку ће судија заказати главни оретрес (суђење) којем ће јавност присуствовати.

Више јавно тужилаштво у Београду Стојана И. терети за кривична дела тешко убиство и тешко убиство у покушају.

Како је раније саопштено из тужилаштва, постоји оправдана сумња да је Стојан И. 10. априла око 14.30 часова најпре провео неко време у разговору са породицом малолетне оштећене у њиховој породичној кући у Рипњу, а потом колима повезао њу и њеног малолетног брата до центра насеља како би отишли у продавницу.

Када је брат оштећене отишао у продавницу, Стојан И. је, како се сумња, одвезао девојку у ненасељени део Рипња и зауставио возило на косини испод железничке пруге, у простору између растиња.

Када је она изашла из возила Стојан И. је почео да је вуче и обнажује, док се она опирала, па је почео да је убада ножем у пределу трупа, врата и руке, услед чега је трпела јаке болове и задобила тешке телесне повреде опасне по живот од којих је преминула.

Након извршења овог кривичног дела осумњичени се вратио до њене породичне куће и тамо ножем нанео више тешких и лаких телесних повреда њеној мајци, баби и ујаку. Након тога је изашао из куће и напустио лице места својим возилом.

Убрзо након тога је ухапшен, преноси Танјуг.