Serbia

CARINICI ZAUSTAVILI BROD KOD VELIKOG GRADIŠTA i otkrili milionsku prevaru

Na tom brodu je, kako je saopšteno iz Uprave carina, najpre otkriven manjak, a potom višak nafte, u ukupnoj količini od gotovo 120.000 litara.

Najpre je 22. aprila 2020. godine prilikom vanredne kontrole u luci Bogojevo, tri dana nakon što je brod ušao u našu zemlju, utvrđeno da u njegovim pogonskim tankovima nedostaje preko 67.000 litara nafte, koja je zamenjena vodom.

Tada je protiv zapovednika broda i brodske kompanije pokrenut prekršajni postupak zbog izuzimanja robe ispod carinskog nazora, navodi se u saopštenju.

Juče je u luci Veliko Gradište izvršena izlazna revizija istog broda, a na njemu je pronađen višak nafte u količini od preko 50.000 litara.

Brodska posada za ovu naftu nije imala ikakvu propratnu dokumataciju, dokaze o poreklu, niti objašnjenje kako se to pogonsko gorivo našlo u brodskim tankovima.

Ovaj slučaj će nadalje preuzeti istražni organi i tužilaštvo, jer se malverzacijama i preprodajom goriva na crnom tržištu nanosi milionska šteta državnom budžetu, upozorila je Uprava carina.

Football news:

Zaa from crystal Palace showed racist threats from the instagram account. The police detained a 12-year-old (!) schoolboy
Ole Gunnar Solskjaer: no One wins alone, unless you're Maradona
Ocampos on Messi: you Look at him as a God, but he is real. Leo helps the players
Solskjaer on the martial-Rashford-Greenwood trio: Nothing new for Manchester United. Remember Ronaldo, Rooney and Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona have won La Liga 8 times in 11 years. Historic achievement
Lineker on the CAS decision on Manchester City: it's Hard to know what will happen to the FFP rules after this
Holand's busy holidays: first I sawed trees with my father, then I had a fight with a security guard at a night club