Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Да ли су медијски спинови и нестине постали преовлађујући морал западних вредности

Још од античких времена постоји истина коју су понављали филозoфи на трговима Атине, да ниједан рат није праведан. Али како долази до незамисливих жртава и разарања постаје јасно ако мало дубље загребете по објавама на друшвеним мрежама људи из западног света одлучивања. Онима којима се смучила хипокризија и лажни морал па су проговорили и свој допринос искупљењу Америке и савезника покушавају да добију кроз истине, које путем мрежа, све више стижу у свест људи широм света.

 Само неопрезно изреченим изјавама појединих званичника који су на каналу Клејтона Мориса испливале на видело, потпуно је јасно како се граде политике које унишавају хиљаде живота и неизрециве последице по генерације. Као овог тренутка у Украјини где се јавно изречена лаж у медијима потпуно одомаћила, од самог почетка специјалне операције руске војске, до разлога зашто је до ње уопште дошло. Силне „истине” наговешавају један бескрајини рат лажним информацијама, истинама и полуистинама које једноставно презасићују сваког обично конзумента широм света.

 Тако је и случај са последњим украјинским тврдњама да су њихове (читај америчке) ракете „погодиле” Крим. Руска страна је то потпуно оповргла, издајући саопштење које изричито тврди да су све ракете оборене у ваздуху и да ни једна није погодила циљ. Заправо саме фотографије и снимци које је Кијев поставио по најпосећенијим порталима су, знамо то поуздано, јер смо их и ми користили само неколико недеља пре, били стари, из месеца јула, при једном од гранатирања у луци Одеса када су били погођени неки од магацина са украјинским житом.

 Дакле није више питање истине и лажи, већ како настају информације од којих касније могу да постану озбиљне последице за људе и њихове животе.

 Једна који то и објашњава је и управо снимак екс америчког државног секретара (од 2018. до 2021.год.) Мајкл Помпеа који је на свом каналу пустио Клејтон Морис. Наиме, више аутентичних снимака заправо објашњавају како долази до ратова, погрешним одлукама сената у Америци и ланцем одлучивања који су инспирисани и информисани често лажним и условљеним истинама које су спремљене за потребе америчке ратне машинерије.

 Мајкл Помпео некада и први човек ЦИА каже како је као кадет  армије САД , прво, као заклетва изречено да су лаж и крађа најгоре ствари које не сме да допусти у својој каријери ни један частан човек и официр Америке. Међутим, како каже, спознао је, када је дошао на чело можда најмоћније обавештајне агенције земаљске кугле,  да су лаж, крађа (података) и манипулација истином, заправо дозвољени у том раду и да, на жалост, само тако могу да се постигну жељени и зацртани циљеви америчке политике.

 Ове накнадни изливи искрености не би били толико значајни, осим ако се  се упаре са изјавама бившег ЦИА агента Сема Филипса на истом каналу. Каже, да му је при доласку у агенцију прво речено како морал не постоји у обавештајном раду. и да су већином фризирани извештаји који су „ на линији” америчке тренутне политике, подложни мењању и апсолутном искривљњењу истине и обртању чињеница.

Тако, заправо сазнајемо, да су већина извештаја за конгрес, владу и шире политичке употребе из којих произилазе утицаји на јавно мњење делимично или чак потпуно лажни. Можемо само да замислимо какве реперкусије имају ове информације и интерни извештаји, када на основу њих већина конгресмена гласа у конгресу, можда још увек, најмоћније земље света. Какве последице производи за читав свет, економије, друштва али и директне жртве ратних разарања.

Све ово делује још шокантније упаковано са једним од раних снимака Џулијана Асанжа, док још није био ухапшен. Тврди да је једно од његових првих открића, по сазнањима чувених депеша Викиликс, било да је већина ратних сукоба у последњих 50 година на планети засновано на горе поменутим (Помпео, Филипс) фризираним и дубоко инструираним ивештајима. Не би ли се слагали са жељама, економским и политичким циљевима западних сила и Америке и наравно на лажном извештавању  медија које су припремали јавност за овакве одлуке и дешавања. Наводи као пример Ирак и наводно постојање нуклеарног арсенала и бојних отрова режима Садама Хусеина, која се показала као потуна лаж уз признање и бившег премијера Велике Британије –Тони Блера, а стварност била потпуно прозаична.

То је заправо било само отимање ресурса ирачких изворишта нафте, потом „либијска револуција” где је на крају, свргнут и убијен лидер Моамер Ел Гадафи. Јер се дрзнуо да понуди либијску нафту Кини а која је по западним НАТО поделама „припадала” Французима, Италијанима и Британцима. Па растакање бивше нам земље Југославије , Нато бомбардовање Србије 1999. гдине, сатанизација наше земље у медијима широм планете... итд итд

 На све ово, да су живи вероватно би остали запрепашћени чак и нацистички шеф пропаганде Јозеф Гебелс шефови тајних служби из тог времена Валтер Шеленберг и адмирал Канарис. Они су били, заправо и„уздржани” у ширењу лажи за све садашње ЦИА гласоговорнике у виду „слободних” мрежа, ове наше, изгледа само привидно, слободне плаве планете земље.