Serbia

"Da nam je neko pričao ne bismo poverovali"

Usled proglašenja pandemije virusa Kovid 19, ova sezona se u svim sportovima značajno razlikovala od dosadašnjih, pa je tako bilo i u dizanju tegova.

Foto: Savez Srbije za dizanje tegova

Foto: Savez Srbije za dizanje tegova

Organizovana su takmičenja na otvorenom, Srbija je bila prva u Evropi u dizanju tegova koja je organizovala on lajn takmičenje, zum seminari a sezona je uspešno završena seniorskim Prvenstvima Srbije, u halama u Baču (muškarci) i Beogradu (žene).

"Da nam je neko prošle godine rekao kako će izgledati sport 2020. godine, naravno da ne bismo u to poverovali. Međutim, desilo se šta se desilo i uspešno smo završili takmičarsku sezonu. Iako u otežanim okolnostima, održana su nacionalna prvenstva za sve uzrasne kategorije. Ovo smatramo uspehom, jer okolnosti su bile nepovoljne, a postojao je i rizik. Insistirali smo na poštovanju svih preporuka državnih organa i posle svih takmičenja naši sportisti su ostali zdravi. Napominjemo da mi, kao amaterski sport, opstajemo i naše aktivnosti uspešno sprovodimo zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta, na čemu se im se i ovom prilikom zahvaljujemo", ističe Ljubiša Rajković, generalni sekretar Saveza Srbije za dizanje tegova.

Foto: Savez Srbije za dizanje tegova

Foto: Savez Srbije za dizanje tegova

Na nedavno održanim Prvenstvima Srbije prvaci u raznim težinskim kategorijama postali su Radmila Zagorac (klub 8. Mart, Irig), Anja Kovač (8. Mart, Irig), Aleksandra Prokić (Naisus, Niš), Tamara Živković (Partizan, Beograd), Ljiljana Čikoš (Spartak, Subotica), Ana Ilić (Niš, Niš), Anđela Popović (Niš, Niš), Nikolina Radaković (Spartak, Subotica), a za seniore Miloš Jošić (Herkules, Bač), Apro Danijel (Spartak, Subotica), Stevan Vladisavljev (Herkules, Bač), Andrej Rang (Radnički, Sombor), Ervin Rožnjik (Spartak, Subotica), Uroš Dašić (Dinamo, Pančevo), Filip Bertran (Herkules, Bač), Dejan Mihajlović (Čeličana 021, Novi Sad), Praprotnik Mateja (Banjica, Beograd) i Tamaš Kajdoči (Spartak, Subotica). Milan Mihajlović, predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova istakao je da nije bilo lako sve organizovati, ali da je ponosan na sportiste ovog olimpijskog sporta I predstavnike klubova, koji su uspeli sve da odrade. Mihajlović je inače i licencirani sudija svetske federacije i pre nekoliko dana držao je online seminar mladim kolegama iz Finske.

"Sport se promenio, rezultati napreduju, pojavljuju se novi sportisti, uvode se nova pravila. Čak je Svetski kup za mlade, do 17 godina, održan on lajn. Iz klubskih prostorija u Baču, nastupao je Filip Bertran. Sjajno je bilo okupiti se i takmičiti ponovo sa najboljim mladim dizačima tegova iz celog sveta", otkrio je Zoran Pantelić, nacionalni trener za mlade, pripremajući se za nove izazove u 2021.

Football news:

Liverpool and PSG offered contracts to Alaba, but the player chose Real Madrid. He dreamed of playing for Madrid
I believe in Zlatan. Ibrahimovic asked about Milan's chances of winning the Scudetto
Man City have yet to offer Aguero and Fernandinho contract extensions
Frank Lampard: Chelsea do not have Hazard, who accounted for 50% of goals and assists, and Diego Costa with 30 goals for the season
Let See ten Mangalica and we win the Champions League. The Milan newcomer was a nightmare for Messi, quarreled with Pep and was a favorite of Allegri
Real Madrid can sign Aguero, Giroud or Milik after Jovic's departure
Chelsea spent the most in Europe on transfers in 2020. Manchester United - 2nd, Man City-3rd