Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Декан Архитектонског факултета дао изјаву у полицији

Декан Архитектонског факултета у Београду Владимир Лојаница је у својству грађанина дао изјаву у полицији у вези са својим сазнањима поводом пријава студенткиња и студената да их професор тог факултета вређа и узнемирава користећи се сексуалним конотацијама, потврђено је Танјугу у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Владимир Лојаница је изјаву у полицији дао самоиницијативно.

За сутра је планирано узимање изјаве од секретара факултета, а у понедељак факултетског повереника за равноправност.

Након тога, очекује се да полицији исказе дају и девојке које се сматрају оштећеним.

Поверенику за равноправност до сада је више десетина девојака поднело интерне пријаве за узнемиравање након јавног позива декана да то учине.

Полиција узима изјаве по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду у циљу прикупљања свих неопходних података и обавештења ради утврђивања постојања неког кривичног дела које се гони по службеној дужности.

Тужилаштво је у понедељак формирало предмет поводом медијских објава у вези са наводима студенткиња и студената Архитектонског факултета у Београду, који су објављени на друштвеној мрежи Инстаграм и одмах дало налог полицији за поступање.

По пријему извештаја од полиције, Више јавно тужилаштво у Београду ће благовремено обавестити јавност о даљем поступању.