Đilas: Pet pitanja za Vučića 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Jedini Vučićev odgovor na plan “Srbija 2020” koji garantuje bolji život građanima Srbije za samo 6 meseci, jeste da sam ja lažov koji sa mesta gradonačelnika nije povećavao plate lekarima?! U osnovnoj školi bi mu za taj odgovor rekli: Sedi, jedan, navodi se us aopštenju.

Vučiću, sad se uozbilji i probaj da odgovoriš:

1. Da li je laž da u budžetu postoji najmanje dve milijarde evra koje se nenamenski troše?

2. Da li je laž da 700 miliona evra sa nepotrebnih stadiona, IT nabavki i video nadzora možemo da prebacimo na minimalne početne plate lekara od 1.000 evra, plate medicinskih sestara od 600 evra i plate nastavnika i vaspitačica od 700 evra?

3. Da li je laž da troškove administracije možemo smanjiti za 762 miliona do nivoa iz 2011. godine, a za tu uštedu smanjiti poresko opterećenje na zarade na 54% i time olakšati preduzetnicima i učiniti privredu konkurentnijom?

4. Da li je laž da umesto neobjašnjivih troškova od 350 miliona evra za prateće troškova zaduživanja, kupovinu banja ili kazne i penale, možemo obezbediti besplatne udžbenike i obroke za đake, a licima starijim od 70 godina koji su bez primanja pomoć od najmanje 100 evra mesečno?

5. Da li je laž da izgradnjom brzih saobraćajnica sa 4 trake ljudima omogućavamo bolji pristup magistralnim putevima i štedimo milijarde evra?