Serbia

ĐILASOV BRAT PARAMA IZ PORESKOG RAJA KUPIO VILE I ZEMLJIŠTE U BEOGRADU! Ovo je neoboriv DOKAZ!

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pokušao je, dosta nespretno i šturo, da svog brata Gojka izvuče iz nove afere koja je potresla Srbiju, tvrdeći da on nije vlasnik nekretnine na Dedinju.

Ipak, zarad pune istine, Objektiv.rs ekskluzivno objavljuje najnovije i neoborive dokaze kako je zaista Gojko Đilas  preko firme u američkoj državi Delaver, svetski poznatom poreskom raju, a u kom posluju samo najveći svetski tajkuni, uvećao svoj profit i kupovao nekretnine i zemljišta u Srbiji.

Naime, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je nakon što je naš portal objavio spisak nekretnina koje poseduje njegov brat Gojko u Srbiji, kao i činjenicu da ima upravljačka prava u firmi “Comodos corporation”, registrovanoj u američkoj državi Delaver, da “njegov brat nema veze sa pomenutom firmom”.

Tu je Dragan Đilas uhvaćen u raskoraku, jer je u zvaničnim podacima sa APR, koji su i danas dostupni svima, stoji da je Gojko Đilas direktor firme i pravni zastupnik predsedništva firme “Comodos corporation”, koja je registrovana na fiktivnim adresama u Delaveru, gde se registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj skrivanje tokova novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

APR

Upravo je Gojko Đilas, kao direktor ove firme, sumnjivim novcem iz poreskog raja u Americi kupio vilu na Dedinju u Beogradu u ulici Jevrema Grujića broj 6, ali i građevinsko zemljište površine 1.083 metara kvadratnih, čija je vrednost više stotina hiljada evra.

U cilju da se do kraja izborimo za istinu u ovoj aferi o kojoj svi pričaju otišli smo korak dalje i utvrdili, da je danas vlasnik vile u ulici Jevrema Grujića firma “Comity Real Estate” čiji je direktor Gojko Đilas. To su takođe zvanični podaci koji su objavljeni na sajtu APR.

Iz toga proizilazi da je Gojko Đilas, kao direktor predstavništva firme “Comodos corporation”, kupio gore pomenute nekretnine na Dedinju, a onda ih prebacio u vlasništvo nove firme “Comity Real Estate” čiji je i danas direktor.

APR

U gore pomenutim podacima jasno se vidi da je Gojko u vreme kada je Dragan Đilas bio na vrhuncu svoje vlasti kao gradonačelnik Beograda vodio firmu u Srbiji, koja je bila registrovana u poreskom raju u Sjedinjenim Američkim Državama i tako sumnjivim novcem kupovao nekretnine i vile po Srbiji.

Posebno je zanimljivo to što su braća Đilas baš tu vilu kasnije putem posrednika ispod cene prodali bivšem direktoru Krušika Mladenu Petkoviću, i to baš uoči pokretanja lažne afere, čiji je krajnji cilj bio satanizacija najviših državnih funkcionera i njihovih porodica. 

Ekipa Objektiv.rs otišla je danas do pomenute adrese kako bi se na licu mesta uverila da li zaista postoji vila i pogledajte fotografije šta smo tamo zatekli. Naime, luksuzna vila na više spratova danas se renovira, primetno je da pored bazena postoje i tereni za basket.

Podsećamo Gojko Đilas je, kako je Objektiv.rs ekskluzivno objavio, vlasnik 29 nekretnina u Beogradu, a čitav spisak pogledajte ovde!

APR

Advokat Ivan Simić za Objektiv.rs objašnjava čitavu šemu po kojoj se osnivaju ofšor kompanije, preko kojih se tajkuni koji stoje iza njih bezobrazno bogate.

– Rezidenti na ofšor destinacijama mogu biti i pravna lica, koja su u ovom slučaju “matice” firme koje najčešće osnivaju ćerke firme u drugim državama. Međutim, porez na dobit kompanije se oporezuje po olakšicama koje nude ofšor destinacije u kojima je “matica” firme i osnovana.

Samim tim, oni koji poseduju ofšor firme plaćaju manji porez i znatno uvećavaju profit, nego što bi to bio slučaj da plaćaju porez u zemljama u kojima im je prebivalište. U pitanju su zaista ozbiljne cifre novca koje se na ovaj način lako stiču – kaže Simić.

Football news:

Zlatan and Lukaku had a conflict in the Italian Cup match
Zlatan scored 8 goals for Inter Milan. More than any other team
Alli is not training with Tottenham due to negotiations with PSG. He does not want to let Levi go
Batshuayi scored in the Premier League for the first time since October 2019
Valdarno about leaving the Youngster rent in the Arsenal and Real Madrid Player should not be so quick to give up. He did not have enough patience
Ighalo has announced his departure from Manchester United
Papu Gomez moved to Sevilla from Atalanta for 5.5+3 million euros