Serbia

Дивац, Богдановић и Бјелица шаљу помоћ за Србију

САКРАМЕНТО - Кошаркаши Сакрамента Богдан Богдановић и Немања Бјелица придружили су се фондацији Ана и Владе Дивац у пружању помоћи током пандемије корона вируса, поклањајући преко потребне респираторе, заштитне маске и друга медицинска средства како би помогли опремању болница и здравствених установа у Србији, саопштено је из Дивац фондације.

„Инспирисан свима из НБА лиге и људима широм света који помажу онима који су највише погођени насталом кризом, било ми је врло важно да допринесем да до људи у домовини стигну средства која могу спасити животе”, рекао је Богдановић и посебно се захвалио храбрим медицинским радницима.

Немања Бјелица је истакао да се са великим поносом придружио акцији.

„Супруга и ја смо поносни што поклањамо неопходна медицинска средстава и тако помажемо херојима на првој линији фронта у борби против ковид - 19 и што на овај начин помажемо и пацијентима, који су у болницама. Сада су здравље и заштита приоритети и част нам је што ћемо пружити помоћ људима у домовини.„, рекао је Бјелица. Фондација Ана и Владе Дивац је основана 2007. и иза себе има више од 30 година хуманитарног рада.

Поред помагања избеглицама и интерно расељеним лицима, фондација је увек била спремна да пружи подршку грађанима Србије у ванредним ситуацијама попут тренутне, здравствене кризе, ковид -19.

„Стравичан утицај ове глобалне пандемије је поражавајућа и наша срца су са сваком особом коју је ова криза погодила”, рекао је Дивац, преноси Танјуг.

Како је навео, фондација прикупља средства како бисмо помогли људима да боље живе и да најугроженијима обезбедимо бољу будућност.

„Ана и ја смо почаствовани што се придружујемо мојим колегама из Кингса и што ћемо послати респираторе, заштитне маске и медицинску опрему како бисмо помогли херојима - здравственим радницима и пацијентима у домовини.„, поручио је легендарни кошаркаш, сада директор Кингса.

Football news:

Ighalo's agent confirmed that Manchester United are close to extending the player's loan until January
Celtic can sign Claudio Bravo, foster or Joe HART
Harry Kane: Tottenham must win 7-8 games to qualify for the Champions League
Jankauskas on Mourinho: Smart, witty and strong. First of all, the spirit
Balotelli wants Brescia to return him to the team or pay compensation. In the summer, the player will change clubs
Witzel on Sancho: He is one of the best players of his generation
Favre about Mike Sancho: I didn't see Anything – I can't judge. I don't know why he did it