Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Додик: Кина све више постаје најважнији финансијски и инвестициони партнер РС

САРАЈЕВО – Кина све више постаје најважнији финансијски и инвестициони партнер Републици Српској, изјавио је данас председник Републике Српске Милорад Додик у Сарајеву где је присуствовао свечаном пријему који је уприличио кинески амбасадор у БиХ Ђи Пинг поводом 74 године од оснивања Народне Републике Кине.

Истакао је да Република Српска уважава кинеску државу, народ, и сва достигнућа која остварују, уз огромно одрицање многих људи који су нашли у себи синергију да направе једну моћну државу и нацију, преноси РТРС.

„Потпуни антипод Западу где свака врста разговора, помоћи, подршке, иде са политичким условљавањем. То са кинеске стране не можете да видите. Зато треба поштовати њене напоре у глобалним односима да успостави један нови мултиполарни свет који је усмерен на сарадњу између држава и народа без угрожавања њиховог суверенитета и територијалног интегритета. Један предан однос у подршци разним пројектима”, рекао је Додик, преноси Танјуг.

Односи Кине и БиХ стално јачају бележећи плодоносну практичну сарадњу и све јаче политичко поверење, рекао је Ђи Пинг.

„Стални напредак је остварен на пољу транспорта, енергетике, здравству и пољопривреди, што је свакако допринело испуњавању Циљева одрживог развоја 2030”, рекао је Ђи и подсетио да се у овој години обележава 10 година од предлагања иницијативе „Појас и пут”.