Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Драган Марковић Палма: Српска традиција - Српски понос

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодина обишао је Другу Гулашијаду у Кочином Селу, у познатом јагодинском излетишту Кочин Храст.

Председник Марковић изјавио је да се залаже за очување српске традиције и културе, српског фолклора, народне ношње и српског кола а део те традиције јесу и српски пасуљ, српски гулаш и свадбарски купус. То је део српске традиције којом се поносимо. То потврђују наши гости из преко 30 држава који су обишли Јагодину, од инвеститора до амбасадора, који су пробали нашу српску кухињу и тражили рецепте за наше српске специјалитете. 

По речима Марковића град Јагодина је изградио и уредио ово прелепо излетиште Кочин храст у Кочином Селу, које посећује велики број туриста током године, у потпуности од сопствених средстава, али не само ово излетиште и не само у овим селу, већ целокупну туристичку понуду Јагодине.

 „У свим селима смо сами насипали пољске путеве, сви грађани на територији града, без разлике да ли живе у граду или у селу имају бесплатни превоз, изградили смо и реновирали домове културе по свим селима у којима се негује српска традиција и народно коло. Свако село има осветљен мали спортски терен и велики фудбалски терен како млади и на селу могу да се баве спортом. Ми хоћемо да се изједначи квалитет живота младих људи у граду и на селу” рекао је Марковић. 

„Неко каже да хоћемо да прихватимо европске вредности. Да, али ја се залажем за економске европске вредности, да се изједначи економски стандард у Србији и Европској унији, а нисам за оно што ни један српски домаћин не препознаје и не признаје, а што упорно желе да нам наметну, изјавио је Марковић.

У обиласку Гулашијаде Марковић је обишао и разговарао са свим такмичарским екипама. Поред Марковића у обиласку су били су и Горан Милосављевић, начелник Поморавског округа, Зоран Глигоријевић, директор јагодинског спортског савеза ЈАША и Живота Старчевић, народни посланик.