Serbia

Други састанак опозиције: На изборе у идеолошки логичним колонамa

На другом састанку опозиције, чији је домаћин била Нова странка, постигнута је сагласност да на следеће изборе треба изаћи кроз идеолошки логичне и компатибилне колоне, рекао је председник Нове странке Зоран Живковић и додао да је свако спајање неспојивог вређање бирача.

Зоран Живковић је додао да постоје три главна разлога да избори буду иоле "нормални", а то су, како је рекао - медији, медији, медији.

"Представници опозиције треба да се спреме и за контролу избора", рекао је Живковић указујући да је то важна порука на данашњи дан када су грађани Србије пре 20 година успели да смене режим Слободана Милошевића.

Живковић је изразио жаљење због тога што састанку нису присуствовали представници Удружене опозиције Србије и позвао их да промене своје мишљење и да се врате за сто са онима који желе нешто да промене.

"Ако ја треба да дам свој лични допринос, ево ја наћу бити више председник Нове странке, па нећу бити сметња", поручио је Живковић.

Функционер Нове странке Арис Мовсесијан, који је иначе кандидат за новог председника Нове странке, на питање ко ће бити заједно у колони - казао је да не би желео да то износи у јавност док се све не утаначи до крајњих граница.

Очекује и да опозиције изађе са заједничким захтевима у дијалогу власти и опозиције уз посредовање европарламентараца.

Упитан да ли ће доћи до удруживања Нове странке и ПСГ одговорио да обе организације очекују изборне скупштине, да не би желео ништа да намеће, али сматра да је природно да све две либералне странке приближе.

Састанку опозиције у Новој странци нису присуствовали представници Удружене опозиције Србије, за разлику од претходног састанка, када су на састанак у СДС дошли Јанко Веселиновић и Ђорђе Вукадиновић.

У Новој странци вечерас су били Борис Тадић (СДС), Павле Грбовић (ПСГ), Војин Биљић (Доста је било), Милош Јовановић (ДСС), Добрица Веселиновић (Не давимо Београд).

Football news:

Neymar wants to extend his contract with PSG, but the club has not yet started negotiations. The player's entourage is upset about this
Referee Oliver is appointed for the Bayern - Atletico match in the Champions League. He worked on the game Everton - Liverpool
Ex-judge Halsey: I'm surprised Pickford didn't get a red card. He put van Dijk's health at risk
Ander Herrera: I didn't feel love from Manchester United. The management and I had different views
Pique is ready to take a pay cut at Barca
Eto'o accused France Football of disrespect: I spent 1-2 seasons on the right, and the center forward was 25 years old
Barcelona are concerned about the shape of the Target. The club believes that he did not work enough on vacation