Serbia

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE! INFORMER U SOMBORU, RODNOM MESTU NOVOG MVP NBA LIGE! Najbolji košarkaš na svetu počeo je ovde!

Najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić (26) odavno je svetska zvezda, ali uprkos tome nikad nije zaboravio svoj rodni Sombor!

Informer vam predstavlja ekskluzivne fotografije koje su obeležile odrastanje i život najkorisnijeg igrača NBA lige.

Centar Denver Nagetsa još kao klinac prve košarkaške korake napravio je na malom terenu pored kuće svoje bake Slavice. Tu je igrao basket još i pre nego što je počeo da trenira košarku, a svi iz rodnog grada pamte ga kao nasmejanog i vedrog momka.

Nadoknadio nedostatke

Jokić je pre nego što je stekao slavu i veliki novac živeo s porodicom u zgradi u Ulici Gruje Dedića. Nakon što je zaradio milione, napravio je dve kuće na uglu iste ulice. U jednoj žive Nikolini roditelji, dok u drugoj boravi košarkaš Denvera kada sa suprugom Natalijom dođe na odmor u svoje rodno mesto.

informer

Kuća Nikole Jokića

Jokićev prvi trener u Somboru bio je Gradimir Marković, koji za Informer kaže da je sjajni centar oduvek imao neverovatan smisao za igru.

- Nikola je sada kao osoba isti kao kada je bio dečak od deset godina. Uvek spreman za nadmetanje, nadigravanje, ali ne sa ciljem da istakne sebe, nego svoju ekipu. Od početka je pokazivao izuzetnu visoku košarkašku inteligenciju, perfektan pregled igre, osećaj za kombinaciju, i to mu je najviše pomoglo u daljoj karijeri. Kockice su mu se složile. Pogledajte samo kako je nadoknadio sve nedostatke u fizičkoj spremi koja mu je bila problem - otkriva Marković.

informer

Zgrada u kojoj su Jokići živeli

Vezan za porodicu

Komšije i Jokićevi poznanici uvek ističu da je centar Denvera ostao lokalpatriota, privržen ljudima iz detinjstva i da odmore najviše voli da provodi u svom rodnom mestu. Kao što je poznato, obožava konje i ima ogromnu ergelu, zbog čega je somborski hipodrom renovirao po najvećim svetskim standardima.

informer

Košarkaški teren na kojem je Jokić igrao basket

- Mnogo je bio vezan za porodicu. Pamtim kada smo bili na košarkaškom kampu, njegovom prvom. Zvao je majku i rekao joj da ne može više da izdrži i da hoće kući, jer mu nedostaju braća, roditelji i konji - poručuje Marković.

informer

Nikola Jokić kao beba sa braćom

Zbog fantastičnog predstavljanja Srbije i Sombora u svetu, napravljen je mural sjajnog košarkaša na zidu osnovne škole "Dositej Obradović" u koju je Jokić išao. Autor murala je Andrej Josifovski, ljubiteljima slikanja poznatiji kao Pijanista.


 

Direktor Nikoline škole: Mrštio se samo kad gubi

informer

Poznaje Nikolu od malih nogu, Vladimir Karanović

Vladimir Karanović, direktor osnovne škole "Dositej Obradović" u koju je išao Jokić, kaže da je košarkaš Denvera uvek bio vedro dete.

- Svi u ovoj školi ga pamte kao učenika koji je ispoljavao veliki kolektivni duh, uvek se borio za sve svoje drugare. Pred svakim problemom bio je opušten, rešiće sve on, samo polako. Mrštio se jedino kada gubi, to mu je uvek predstavljalo problem i emotivno je doživljavao poraz i jedva čekao revanš. A vidite danas, nije zaboravio svoju školu, imamo veliki mural Nikole Jokića - kaže Karanović.

Football news:

Scotland coach Clarke: There were a lot of good moments during the group stage, but no points scored
England are the most boring group winners in history. Two goals were enough! And at the World Cup, the Italians once became the first even with one
Dalic - to the fans after reaching the Euro playoffs: You are our strength, and we will be your pride
Modric became the youngest and oldest goalscorer in Croatia at the Euro
Czech Republic coach Shilgava: We came out of the group and fought with England for the first place. We got what we wanted
Gareth Southgate: England wanted to win the group and continue to play at Wembley-and it succeeded
Luka Modric: When Croatia plays like this, we are dangerous for everyone