Serbia

ESKALACIJA NASILJA U IZRAELU ZBOG RAKETNIH NAPADA HAMASA Arapi i Jevreji se sukobljavaju, pale vozila, demoliraju lokale! VIDEO

Tako su večeras na ulice izašli  i Arapski Izraelci  u Haifi koji su izašli na ulicu da protestvuju portiv Izraela u znak podrške stanovništvu u Gazi. 

Ružne scene razbijanja radnji, paljenja autombila, tuče postale su već drugi dan svakodnevica. Što se raketni napadi povećavaju, povećava se i nasilje.

Osim Arapskih Izraelaca na ulice su izšali i mladi Jevreji pre svega navijači koji su krenuli u napad na prodavnice u vlasništvu arpaskih Izraelaca. Na udaru su se našle radnje u četvrti Bat lam u Tel Avivu.

Takođe jevrejski mladići su na ulici napadal i automobile i vozače koji su im se učinili da izgledaju kao Arapi.

Izraelske bezbednosne službe strahuju od ovih protesta i nasilja pokušavajući da spreče jer smatraju da okvave scene nasilja koje nisu viđene od 1948. godine mogu dovesti do nestabilnosti koju bi Hamas mogao da iskoristi u destabilizaciji Izraela.

Nakon masovnih, nasilnih protesta u gradu Lod, u centralnom Izraelu nedaleko od Tel Aviva, policija je za večeras najavila uvođenje policijskog časa od 20 časova do ujutru u 4 sata, kako bi se sprečilo da i treća noć zaredom protekne u nasilju na ulicama.

Izlazak iz kuće tokom policijskog časa biće tolerisan samo ako građani moraju do skloništa zbog raketnih napada ili uz odobrenje vlasti zbog hitnog slučaja.

Vanredno stanje u Lodu je proglašeno nakon sinoćnjih nereda, tokom kojih su podmetani požari u sinagoge i paljeni automobil i privatne radnje. Otac i ćerka su poginuli kada je raketa iz Gaze pogodila njihovo dvorište, preneo je Gardijan.

Iz jedne zapaljene sinagoge muškarci su izvukli svitke Tore, a vatra je oštetila mnoge svete spise.

Kurir.rs/A.M.

Football news:

Brighton refused to sell White to Arsenal for 40 million pounds, but the clubs are in talks
Lineker on the possible choice of England's opponent in the playoffs: If you are afraid to play with France or Germany, you will not win the tournament
Milan, thank you for everything. Chalhanoglu said goodbye to the club, moving to Inter
Inter announced the transfer of Chalhanoglu. Contract - until 2024
Enrique on leaving the Spanish national team: Are you kidding? I'm thinking about extending my contract
Herta tries to bring back the Boateng brothers. Kevin-Prince agrees, Jerome wants to play abroad
Grandpa isn't dead! I'm almost 35, but the passion is like a 20-year-old. Giroud about his place in the French national team