Serbia

Етиопска војска почела офанзиву на главни град Тиграја

НАЈРОБИ - Етиопска војска ;је данас почела ;офанзиву на Мекеле, главни град побуњеног региона Тиграја уз покушај да ухапсли вође тог региона, јавља АП. Телевизија Тиграја објавила је данас у подне да је Мекеле под артиљеријском ватром, а извештаји из града то потврђују.

За сада не може да се ступи у контакт са вођом Тиграја. Етиопска влада упозорила је становнике Мекелеа да „неће бити милости” ако се не склоне од вођа Ослободилачког фронта народа Тиграја (ТПЛФ).

Комуникације су у великој мери прекинуте с Тиграјом, регионом на северу од шест милиона људи, те је тешко проверити тврдње зараћених страна у сукобу - Владе Етиопије и ТПЛФ који је некад био на власти у тој земљи.

Премијер Етиопије Абиј Ахмед, добитник Нобелове награде за мир, саопштио је пре два дана да је војсци наређено да крене ка побуњеном региону Тиграју јер је истекао његов 72-часовни ултиматум побуњеним снагама да се предају. Он је упозорио становнике да не излазе напоље и наредио разоружање, преноси Бета.

Football news:

Mueller congratulated Brady, who reached his 10th Super Bowl at the age of 43: You are a hero and an inspiration!
Neville compared Liverpool to Coventry after Manchester United's win. Probably because of the color of the uniform
Vladimir Gazzaev held the first training session with Siena
Alessandro Costacurta: Inter are the favourites for both the Milan derby and the Scudetto
The Valencia player tested positive for antigens. Yesterday was a match with Atletico
Tottenham topped the rating of the most eco-friendly clubs in the Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in the top 5, Liverpool-7th
Manchester United and Liverpool put on a show in the cup. The sponsor of the entertainment is the bold positions of Trent and Rashford (United have better realized this advantage)