Serbia

Film o "Beogradskom kontrapunktu"

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka premijerno će emitovati film "Umetnost u doba krize i ratova: pogled iz današnjice" posvećen konferenciji "Beogradski kontrapunkt" 29. aprila na svom Jutjub kanalu.

Ilustracija/Foto: depositphoto/maxxyustas

Ilustracija/Foto: depositphoto/maxxyustas

U polusatnom filmu učestvuju međunarodno priznati književnici Habib Ahmadzade iz Irana, Džang Ðićijang iz Kine, German Sadulajev iz Rusije, Slobodan Despot iz Švajcarske i Muharem Bazdulj iz Srbije i, kao uvodničari i moderatori, reditelj Emir Kusturica i ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosaljević.

Učesnici filma govore o mogućnosti umetnosti da osmisli život i da smisao ljudskom stradanju u ratovima i društvenim krizama, kao i da pomogne u njihovom prevladavanju, što je posebno aktuelna tema u situaciji u kojoj se trenutno nalazi ceo svet.

"Beogradski kontrapunkt" je međunarodna konferencija pokrenuta na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Srbije i u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, a prvi je put održana 2017. godine.

Njen cilj je da u Beogradu okupi značajne umetnike iz različitih delova sveta i omogući dijalog o najvažnijim pitanjima današnjice.

"Beogradski konrapunkt“ posvećen temi "Umetnost u doba krize i ratova: pogled iz današnjice“ održan je 17. i 18. juna 2019. godine u Jugoslovneskoj kinoteci.

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it