Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Француз изазвао инцидент у Немачкој и у судару повредио два немачка полицајца

БЕРЛИН – Један држављанин Француске изазвао је у понедељак инцидент након што је одбио да се повинује контроли немачке полиције,  након чега је побегао аутомобилом и током бекства је повредио два полицајца.

„Неколико возача је једва успело да избегне судар јер се он кретао саобраћајном траком у супротном смеру”, наводи се у саопштењу немачке полиције, пренео је париски дневник Фигаро.

Тридесетогодишњи возач, рођен у Француској, који је управљао својим аутомобилом Ситроен Ц4 одбио је да се повинује провери немачке полиције на одморишту код града Сарланда у Немачкој, у близини границе са Француском.

Након тога он је одјурио у аутомобил и „великом брзином побегао на аутопут А8” у правцу Сарбрикена, изазивајући вишеструки ризик за све учеснике у саобраћају.

У зони градилишта АС Енсдорф на путу БАБ 620, смрскао је неколико семафора и оштетио гуму на свом возилу, али упркос томе, наставио је великом брзином да бежи преко саобраћајница Б51 и Б 405, наводи се у саопштењу полиције.

Коначно је из супротног смера наишао полицијски аутомобил и покушао да заустави возача Ситроена који није одустао већ је покушао да заобиђе немачке полицајце тако што је кренуо да вози по тротоару.

Многи пешаци су морали да му се склоне са пута, након чега је полиција одлучила да се судари са аутомобилистом из Француске како би га зауставила.

Том приликом су повређена двојица полицајаца од којих је један пребачен у локалну болницу где је хоспитализован, преноси Танјуг.