Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Гашић са Чен Венћином о унапређењу сарадње у области јавне безбедности

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас са чланом Политбироа и секретаром Комисије за политичке и правне послове Комунистичке партије Кине, Чен Венћином са којим је разговарао о унапређењу сарадње у области јавне безбедности и посебно се захвалио Кини што гледа Србију као свог равноправног партнера.

Гашић је захвалио на принципијелној подршци Кине у мултилатералним организацијама, посебно у Интерполу, као и на разумевању српских ставова и свеобухватној подршци територијалном интегритету Србије, наводи се у саопштењу МУП-а. Чен је истакао важност пријатељства две државе које је на историјском врхунцу, а које се темељи на искреном пријатељству и узајамном поштовању два председника, Си Ђинпинга и Александра Вучића.

 Гашић и Чен сложили су се да ће предстојеће заједничке полицијске патроле додатно ојачати сарадњу и подићи ниво безбедности кинеских туриста, за које се очекује да ће их бити све више, како у европским земљама тако и у Србији. На месту некадашње кинеске амбасаде у Београду, министар Гашић и Чен положили су венце на спомен-плочу држављанима Кине погинулима током НАТО бомбардовања 1999. године, преноси Танјуг.