Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Gradonačelnica Niša krije da li je podnela ostavku

Kao i u slučaju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski odbija da se izjasni o mogućoj ostavci, kao što su to učinile mnoge njene partijske kolege. Ona je za Južne vesti rekla da je gradska vlast spremna za lokalne izbore, ali nije želela da potvrdi niti negira svoju ostavku. Iz Skupštine Grada ćute.

Aleksandar Šapić takođe je danas zvanično podneo ostavku na mesto čelnog čoveka Beograda, a od gradonačelnika na jugu to je, do sada, potvrdio samo gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, dok su o ostavci prvog čoveka Leskovca govorili samo izvori iz SNS-a.

Isto je i u slučaju gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, gde postoje samo nagađanja da se neće oglušiti o zahtev stranke i predsednika Aleksandra Vučića, koji je moguće izbore najavio za 17. decembar.

Ona je za Južne vesti kratko prokomentarisala da su spremni za izbore, ali umesto konkretnog odgovora, novinara je zamolila da je ne uznemirava zbog sastanka.

Mi smo u Nišu spremni za izbore, mogu sutra da budu, valjda se naši rezultati za ovih 12 godina vide, kada god država bude odlučila da se raspišu u Nišu, mi smo za to spremni - rekla je kratko Sotirovski.

Na pitanje da li je gradonačelnica podnela ostavku, nisu želeli da odgovore ni iz Skupštine Grada.

Pored pojedinih gradonačelnika, svoje ostavke zvanično su potvrdili i predsednici opština Vladičin Han i Vlasotince i to kako bi se u isto vreme raspisali i lokalni izbori koji su planirani za narednu godinu.

Inače, da lokalni izbori bili mogući 17. decembra, gradonačelnici moraju da podnesu svoje ostavke do ponedeljka.