Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Градоначелник Смедерева поднео оставку

Смедерево – Градоначелник Смедерева Јован Беч поднео је јутрос оставку на ту функцију, сазнаје „Политика”. Беч је потврдио ову информацију, рекавши да је на писарници Градске управе управо предао оставку, али није желео да коментарише ову одлуку.

Како „Политика” незванично сазнаје, иницијатива је стигла из врха СНС-а а повод су наводно предстојећи избори због чега ће највероватније по истом сценарију оставке поднети сви градоначелници и председници општина у Србији из редова владајуће коалиције.

Оставка Јован Беча мораће да се нађе пред Скупштином града Смедерева, а до тада ће он бити у техничком мандату. Законски рок за сазивање седнице локалног парламента је 30 дана од дана подношења оставке, када се бира нови градоначелник. Уколико се скупштина не састане у том року, Влада Србије именује привремени орган и расписују се локални избори.

Јован Беч је на челу града Смедерева провео три године –  21.августа 2020. године изабран је одлуком већине одборника локалног парламента. До тада је био директор ЈКП „Паркинг сервис” и један од повереника локалног СНС-а. Иначе је дипломирани менаџер, фудбалски радник и бивши спортиста.