Serbia

HRVAT ODBIO CRNO-BELE: Partizan me je zvao, ali...

Bivši trener Dinama, koji sada radi u Osijeku, rekao je da je u igračkim danima prešao iz juniorskog u seniorski fudbal imao ponude mnogih klubova.

- Kako sam tada završio juniorski staž, otišao sam u vojsku. 'Skinuo' sam se nakon 11 meseci, tačno na dan kada je Osijek u Beogradu igrao utakmicu protiv Crvene zvezde. Stadion je bio pun jer nedelju dana kasnije Zvezda je igrala finale Kupa evropskih šampiona. Izgubili smo 5:1 - priča hrvatski trener i nastavlja:

- Poslednjih šest meseci kao junior odigrao sam sa seniorima Metalca koji je tada igrao u tadašnjoj 4. ligi i borio se za trofej prvaka. Odigrao sam samo 11 utakmica, postigao sedam golova i tada je nekoliko velikih klubova iz bivše države pokazalo interes za mene.

Tada sam otišao u vojsku, bio u sportskoj četi, a verovatno su me tamo iz Partizana i zapazili. Na transfer nisam ni pomislio jer moje sve je bilo u Osijeku, porodica, prijatelji, tako da to za mene nije bila opcija - ispričao je Bjelica.

foto: EPA/ANTONIO BAT

Kasnije je u karijeri igrao za Osijek, Albasete, Betis, Las Palmas, Kajzerslautern i Admiru.

Osim Dinama i Osijeka, bio je još na klupi austrijskih Karntena, Luštenaua, VAC-a, bečke Austrije, italijanske Specije i poljskog Leha.

Kurir sport / Večernji list

Football news:

Solskjaer still wants Manchester United to buy Holland
The reforms of Manchester United and Liverpool are reminiscent of the history of the Premier League. Then the tops got tired of social justice and wanted freedom
Thomas Muller: Bayern are confident, we are in good shape
Anton Miranchuk about the match with Bayern: we Go out to win and set the highest goals
Frankie de Jong: life in Barcelona is so pleasant that it may seem as if you are on vacation for a whole year
Donnarumma, Hauge and three members of the Milan team were infected with the coronavirus
The 37-year-old Ribery is at the top of Serie A in pressing, dribbling, speed and assists. And educates young and thinking about becoming a coach