Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

И-Ес-Пи-Ен: Никола Јокић најбољи играч у НБА лиги

ЊУЈОРК – Кошаркаш Денвера и српски репрезентативац Никола Јокић тренутно је најбољи играч у НБА лиги, објавио је И-Ес-Пи-Ен.

И-Ес-Пи-Ен је уочи почетка нове сезоне спровео истраживање о најбољим играчима у НБА лиги. Јокић је у категорији најбољи играч добио 13 гласова, а кошаркаш Милвокија Јанис Адетокумбо два.

„У прве четири сезоне анкете, Јокић није добио ниједан глас у овој категорији. Јокић је бриљирао у плеј-офу и довео је прошле сезоне Денвер до прве титуле у НБА лиги. Он је проглашен за МВП финала плеј-офа 2023. 'Ко би други могао да освоји?', питао је скаут из Западне конференције. Адетокумбо се налази на другом месту, али је једини кошаркаш који је добио најмање један глас у овој категорији у последњих пет година”, наводи И-Ес-Пи-Ен.

Кошаркаш Даласа Лука Дончић добио је највише гласова у категорији: „ко ће да буде најбољи играч НБА лиге у наредних пет година”. Дончић је добио шест гласова, Ентони Едварс три, а Никола Јокић и Виктор Вембањама по два.

Највише гласова у анкети: „ко ће да буде МВП регуларног дела сезоне” добио је Јокић и то девет. Адетокумбо и Џејсон Тејтон су добили по два гласа, а Девин Букер и Донован Мичел по један, јавља Танјуг.

„Пошто је Јокићу за мало недостајало да постане први играч у последње четири деценије који је три пута у низу био МВП, пошто је прошле сезоне завршио на другом месту иза Џоела Ембида, стручњаци очекују да српски центар буде најкориснији играч НБА лиге у сезони 2023/2024.”, наводи И-Ес-Пи-Ен.

„Једноставно је толико добар. То је одрживост”, изјавио је скаут са Истока о Јокићу.