(foto: ilustracija) Foto: Profimedia

Poslušajte vest preko audio fajla

Majka iz Velike Britanije zaražena korona virusom preminula je tokom porođaja u bolnici Vitington u severnom Londonu, dok je beba preživela, objavio je „Dejli mejl“.

Nije poznato da li je žena imala nekih hroničnih medicinskih tegoba, ali u toku je istraga njene smrti. Bolničko osoblje je navelo da su „potpuno šokirani i u suzama“ zbog smrti majke.

- Usred svih trauma koje naše herojsko osoblje viđa u krcatim bolnicama, ova tragedija nam je zadala najteži udarac. Svi su u neverici zbog nepravičnosti ove smrti. Stariji bolnički radnici su plakali. Jedina uteha je što je beba preživela majčinu smrt – rekao je neimenovani izvor iz bolnice za „San“.

Bolnica Vitington Foto: Profimedia
Bolnica Vitington

Veruje se da je novorođenče u dobrom stanju, i da nije testirano pozitivno na korona virus. Ove tužne vesti dolaze nakon što je objavljeno da je novorođena beba u Engleskoj postala najmlađi pacijent u svetu od infekcije korona virusom.

Majka te bebe je hospitalizovana u martu sa sumnjom na upalu pluća, ali je rezultat njenog testa stigao tek nakon rođenja i bio je pozitivan. I beba i majka se tretiraju u odvojenim bolnicama a mediji prenose da je majčino stanje gore nego kod novorođenčeta.

Beba je ostala u bolnici Nort Midlseks u kojoj je rođena, dok je majka prebačena u specijalističku bolnicu za infekcije. Lekari sada pokušavaju da utvrde da li je novorođenče zaraženo u materici ili tokom rođenja.