Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Investitor i znatiželjna deca

Beograd

Investitor i znatiželjna deca 2
Investitor i znatiželjna deca 2

27. 9. 2023. / 19.54

Structura Concept koji za Millennium Team zida stambeni kompleks tamo gde je bila „Goša“ hoće da zauzme parking od škole „Veljko Dugošević“ zato što učenici gledaju u gradilište

Millennium Team kupio je novembra 2028. Institut Goša, koji se nalazi pored osnovne škole "Veljko Dugošević“ na beogradskoj opštini Zvezdara. Institut Goša je srušen a umesto njega sad niče stambeno-poslovni kompleks Viva Residences od preko 34.000 kvadrata sa 184 stana i 271 parking mestom.

Radove za Millennium Team izvodi firma Structura Concept doo.

Osmog septembra 2023. Structura Concept uputila je OŠ Veljko Dugošević molbu za korišćenje parkinga u školskom dvorištu od septembra 2023. do decembra 2024.

Udruženje "Naša mesna zajednica“ o tome ima sledeće informacije:

U molbi Structura Concepta se traži da škola ustupi deo školskog dvorišta, parking i deo pristupnog puta iz ulice Milana Rakića za potrebe odlaganja materijala i opreme, parkiranje dostavnih vozila i gradilišne kontejnere.

Zašto?

Zato što izvođač radova ima "potencijalni problem sa povećanom znatiželjom učenika koju čak i uz punu pozornost nastavnika ne mogu da kontrolišu, naročito ne pri dolasku učenika u školu.“

"Dakle, umesto da Structura Concept preduzme dodatne mere zaštite gradilišta, ova firma je predložila zauzimanje javne površine zarad širenja gradilišta, dodatno ugrožavnje bezbednosti učenika i nastavnika i jednom rečju zamenila teze“, komentariše u ovom Udruženju.

Dodaju da se u molbi takođe navodi da se parking i pristupni put nalaze u zoni krana koji svakodnevno opslužuje gradilište građevinskim materijalom i opremom, pa se zato  preporučuje da se "zona parkinga u dvorištu škole ne koristi od strane nastavnika kao i da pristupni put ne koriste učenici i zaposleni škole“.

Predstavnici firme Structura Concept su prisustvovali sednici Školskog odbora održanoj 12. septembra i detaljnije izložili svoj predlog, odnosno molbu – piše u saopštenju Udruženja.

U zapisniku sa sednice je navedeno da je planirano da do decembra 2024. godine velika jama dubine skoro 40 metara koja sada postoji na gradilištu bude popunjena. "Ostaje nejasno kako izvođač radova planira da do tada obezbedi jamu duboku 40 metara, što je oko 12 spratova, ogradom koja jedva da nadmašuje ogradu školskog dvorišta.“

"Smatramo da izvođač radova treba da uloži dodatne napore i bolje obezbedi gradilište zbog blizine škole i ugroženosti učenika i nastavnika. Takođe ne vidimo nikakvu opravdanost u zauzimanju parkinga i dela školskog dvorišta zarad proširivanja gradilišta što se predstavlja kao povećanje nivoa bezbednosti i razumemo opravdanu zabrinutost i protivljenje roditelja. Školsko dvorište treba da koriste deca za igru i da u njemu budu bezbedna, a ne da ga investitor koristi kao magacin i da proširuje gradilište,“ smatra Udruženje "Naša mesna zajednica“.