Serbia

Iz Evropske unije 50 miliona evra za kanalizaciju i vodovod u Beogradu i Novom Sadu

Evropska investiciona banka (EIB) godišnje, na nivou cele Evrope, izdvaja u proseku oko dve milijarde evra za projekte javno-privatnog partnerstva.

Ilustracija: Depositphotos, jeancliclac

Ilustracija: Depositphotos, jeancliclac

To je izjavila šefica Regionalnog predstavništva EIB-a za države Zapadnog Balkana Dubravka Negre. Ona je juče na Beogradskom ekonomskom forumu dodala da je EIB, kada je u Srbiji rađena revizija Zakona o javno-privatnom partnerstvu, savetima pomagala kako bi taj zakon bio što bolji i u skladu sa standardima EU.

Govoreći o ulaganjima u ovaj region, između ostalog je najavila da je u planu da se rade centralni regionalni prečišćivači u cilju unapređenja sistema za upravljanje otpadnim vodama.

Podsetila je da je s Gradom Beogradom već potpisan ugovor na osnovu koga će EIB sa 35 miliona evra pomoći oko izgradnje kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Palilula, dodajući da će za taj projekat kroz grantove EU biti dato dodatnih preko dva miliona evra.

Negre je podsetila da je EIB pomagao i drugim gradovima Srbije, navodeći da je za izgradnju vodovodne mreže u Novom Sadu dato 15 miliona evra.

Navela je da je u planu i izgradnja centralnog prečišćivača otpadnih voda u tom gradu u čemu će, dodala je, učestvovati i EIB.

Football news:

Neymar: Thank God for the charisma. I have a gift to be different from the rest
Wayne Rooney: It's time to lead the younger generation. I had a great career
Lineker on Rooney: One of our greatest players. England would have won Euro 2004 had he not been injured
Chelsea will give Drinkwater the third rent - Kasimpasa. He has not played since February
Neymar: I became an icon and idol in football. Courage is my main advantage
Ole Gunnar Solskjaer: Liverpool want to beat everyone. Manchester United knows that they can beat anyone
Messi missed today's Barca training session