Serbia

"Izabrala sam žrtvu i čekala u parku": Albanka koja je PREREZALA GRLO devojčici ispričala JEZIVE DETALJE svirepog ubistva

Eltiona Skana (30), Albanka, koja je u martu prerezala vrat sedmogodišnjoj Emili Džons u parku u Mančesteru, rekla je medicinskom tehničaru za rad u psihijatriji da je izabrala žrtvu i da je planirala ubistvo, rečeno je poroti četvrtog dana suđenja u Kraljevskom sudu u Mančesteru.

Mala Emili je 22. marta s mamom Sarom Barnes i ocem Markom Džonsom bila u parku. Devojčica je kružila na svom trotinetu kada je ugledala svoju mamu u daljini i krenula ka njoj. Kad je prolazila pored Eltione Skane (31), koja od pre četiri godine živi u Britaniji, ova je iz čista mira ustala sa klupe, zgrabila Emili i prerezala joj grlo nožem.

Džonatan Petit, psihijatrijski bolničar i šef tima u visoko ozbeđenoj Bolnici „Rempton“, gde se Skana leči, izjavio je da mu je pacijentkinja 16. avgusta, prilikom posete njene porodice, rekla: "Ubila sam nekog, to je razlog zašto sam ovde. Planirala sam to, čekala sam u parku, izabrala sam žrtvu i ubila sam nekoga, a onda sam pokušala da pobegnem".

Viktorija Fejgan, medicinska sestra koja je lečila Skanu pre nemilog događaja, ispričala je da je Skani dijagnostikovana paranoidna šizofrenija i da je četiri meseca pre Emiline smrti prešla sa injekcija na tablete.

– Bila sam zabrinuta zbog toga, bojala sam se da će joj se stanje pogoršati, pa sam je češće obilazila. Ali nije pokazivala promene u ponašanju – rekla je pred porotom.

Branilac optužene Sajmon Čoka rekao je da je policija otkrila hrpu tableta u njenom stanu, otprilike „za oko mesec dana“.

Nakon hapšenja 22. marta, Skana je odvedena u policijsku stanicu na severu Mančestera, gde je saslušana.

Komesar Elizabet Sekston izjavila je da je optužena čvrsto vezala bakarnu žicu oko prstiju na stopalima.

- Pitala sam je čemu to služi, a ona je rekla da joj to pomaže da kontroliše emocije - rekla je Sekston.

Tužilac Majkl Brejdi rekao je porotnicima u četvrtak da je na njima da odluče da li je paraonidna šizofrenija optužene bila razlog ubistva ili „zgodan izgovor“.

Football news:

Pogba's time at Manchester United is running out again. The club did not buy a top player, but a beautiful story for social networks, Paul lost the battle for influence to Brun
Roma made an extra substitution in the Italian Cup match. The club faces a technical defeat
The Premier League is investigating the transfer of Snodgrass to West Brom. West Ham banned him from playing against them at the sale
Football has broken into Fortnite. The game will host the Pele Cup, add the uniforms of Man City, Juventus and Milan, and a legendary celebration
Shalimov about Miranchuk: Atalanta is an ideal team for him. Don't go anywhere
Agent about Wendel in Zenit: A risky deal, may not be justified
Shevchenko about Ukraine at Euro 2020: Goal-minimum-exit from the group