Serbia

Још 126 новооболелих у Војводини

НОВИ САД – Тренд троцифреног броја оболелих у Војводини настављен је и током претходна 24 сата, када је регистровано нових 126 случајева оболелих од ковида-19, саопштила је данас Покрајинска влада.

Присуство вируса евидентирано је у свим војвођанским окрузима, а највећи број оболелих бележи се у Јужнобачком округу и граду Новом Саду.

Тренутно је на територији Војводине потврђено 1.275 активних случајева пацијената заражених вирусом.

У Клиничком центру Војводине се у овом тренутку лечи 201 пацијент од којих се 16 налази на механичкој вентилацији и у тешком општем стању.

У Општој болници у Панчеву на лечењу је 100 пацијената.

У осталим ковид центрима општих болница у Војводини налази се 95 пацијената, од тога је у Врбасу 36, у Сремској Митровици 20, у Сомбору 15, Суботици 13, у Вршцу 8 и у Кикинди 3, преноси Танјуг.

У Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду налази се троје деце код којих је потврђено присуство овог вируса.

„Од почетка епидемије, од вируса је оболео 321 здравствени радник у Војводини, а нажалост, до данашњег дана од последица ове опаке болести преминула су 54 грађанина”, саопштила је Покрајинска влада.

Наводи се да сви ови подаци јасно указују на то да је ситуација веома озбиљна и да је последњи тренутак да покажемо максималну одговорност.

Покрајинска влада апелује на грађане да се придржавају свих препоручених епидемиолошких мера заштите, како бисмо зауставили даље неконтролисано ширење вируса међу популацијом.

Football news:

Maurizio Sarri: Juve are happy to have won perhaps the most difficult championship in the history of Serie A
Aubameyang is close to extending his contract with Arsenal until 2023
Rodri: Hazard is one of the best players in the world
We hit the Manchester United check for Alexis Sanchez: one goal – 11 million euros, a minute of playing time-20 thousand
Pep Guardiola: if Manchester City want to win the Champions League, they need to improve their defensive performance
The Premier League clubs voted against 5 substitutions next season
City has fought back from UEFA and is ready to update: Pep has 300 million on transfers, Ferran Torres and ake have already been taken, and Coulibaly is on the way