Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Још један Бајденов испад: Путин нема ништа демократско у себи

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да његов колега Владимир Путин нема ништа демократско у себи, преносе новинари блиски Белој кући.

Бајден је говорио на затвореном догађају поводом предстојећих избора у савезној држави Арканзас, где се дотакао широког круга унутрашњих и међународних тема.

„Звук је био испрекидан, па је било тешко чути шта је рекао. Говорио је о рекордном броју отворених радних места, о изјави (некадашњег председника САД Доналда) Трампа о „веома добрим људима” као одговор на Шарлотсвил и о Путину, за кога је рекао да нема ништа демократско у себи“, саопштили су новинари.

Пријему је присуствовала и америчка кошаркашица Бритни Грајнер, која је била осуђена у Русији због кријумчарења наркотика и вратила се у САД у оквиру размене затвореника.

Својевремено Путин је због увреда позвао Бајдена на дуел

Бајдену није први пут да покушава да увреди руског председника. Реагујући на један од првих таквих напада пре неколико година, Путин је подсетио на познати израз из детињства „Ругала се руга, па постала друга“ и позвао свог америчког колегу да наставе дискусију било када, али под условом да то буде уживо. До те онлајн-дискусије никада није дошло.

Амерички председник је раније у интервјуу за „Еј-Би-Си“ изјавио да ће руско руководство морати да „плати цену“ у вези са покушајима мешања у америчке изборе, које се приписује Москви. Осим тога, шеф Беле куће потврдно је одговорио на питање да ли Путина сматра „убицом“. Руски лидер је на то узвратио да сви виде друге онако како процењују себе и пожелео добро здравље свом америчком колеги, преноси Спутњик.