Serbia

Канцеларија за КиМ осудла напад на Србина из села Гризме

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је данас осудила напад на Дејана Ђокића из села Гризиме, у општини Косовска Каменица, и затражила кажњавање починиоца напада.

Дејана Ђокића је јуче Албанац претукао лопатом, зато што му Ђокић није дозволио да напаја стоку на извору који се налази на његовом приватном поседу.

"Овакви инциденти су последица чињенице да се приватна имовина Срба у протекле две деценије систематски узурпира или користи као јавно добро, иако је право приватне својине у читавом цивилизованом свету неприкосновено", наводи Канцеларија за КиМ.

Додаје да они који без дозволе и накнаде узурпирају српске куће и имања и секу шуме морају коначно бити спречени у отимачини и крађи, а међународна заједница Србима мора гарантовати неповредивост својине као што се то чини било где у Европи.

"Захтевамо од надлежних органа на терену да казне починиоца напада и да коначно почну да се према праву Срба на неповредивост приватног поседа односе на законит и цивилизован начин", саопштила је Канцеларија за КиМ.

Како су пренели поједини српски медији на КиМ, нападач на Ђокића је данас приведен.