Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Karavan "Budi hrabra – pregledaj se“ tokom oktobra na jugu zemlje

Ževojke i žene koje imaju do 45 godina moći će u "pokretnoj ordinaciji“ opremljenoj ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom, tokom oktobra da obave preventivne preglede dojki i informišu se o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke u 7 opština na jugu Srbije.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena, od koga svake godine oboli preko milion i po njih. U Srbiji se svaka četvrta žena suočava sa ovim oblikom maligniteta, dok njih 1.600 izgubi bitku, što ovu bolesti čini jednim od vodećih uzroka smrtnosti među ženama u Srbiji.

Zbog toga je Udruženje "Žena uz ženu" pokrenulo još jedan karavan koji će obilaziti gradove u Srbiji. rak dojke Preventiva; foto: imtiredonline.com

On će ženama u Bojniku biti na raspolaganju od 6. do 7. oktobra, u Lebanu od 8. do 9, u Medveđi od 10. do 11. i u Vučju od 12. do 13. oktobra.

Karavan će nakon Jablaničkog obići i Nišavski okrug i to 14. do 15. oktobra Nišku Banju, 18. i 19. Svrljig, kao i Sokobanju 16. i 17. oktobra.

"Pokretna ordinacija" će u navedenim gradovima biti postavljena od 12 do 18 sati, a svoj ultrazvučni pregled zainteresovane žena mogu zakazati tog dana, na licu mesta, u periodu od 11:30 do 12 sati.

Akcija je omogućena donacijom kompanije Avon Udruženju "Žena uz ženu“.

Zahvalna sam saradnicama iz kompanije Avon koja već tradicionalno podržava aktivnosti u cilju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Žene mogu sve, a zajedno možemo da dostignemo neslućene visine kojima menjamo svet. Često u brzini života zaboravimo na sebe i svoje potrebe iako smo svesne da moramo odvojiti to neko vreme za ono što nas ispunjava, okrepljuje, uliva snagu za dalje ali i čuva naše zdravlje i održava zdrave navike - navela je je Ana Dornik iz Udruženja "Žena uz ženu“.

Iz kompanije Avon zaključuju da im je cilj povećanje broja pregleda i samopregleda dojki kako bi zajedno uticali na svest kod žena o značaju prevencije.