Serbia

Karić: Svetsko tržište s nestrpljenjem iščekuje srpsko voće i povrće

Dragomir Karić, počasni predstavnik Beloruske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji i počasni konzul Belorusije, učestvovao je na video-konferenciji koju je organizovao predsednik Beloruske trgovinsko-industrijske komore (BelTIK) Vladimir Jevgenjevič Ulahovič.

Onlajn sastanku prisustvovali su i predsednici BelTIK iz Meksika, Bugarske, Mađarske, Singapura, Španije, Mongolije, Rusije, Češke, Ukrajine, Rumunije, Estonije i Letonije, a u cilju razmatranja ekonomske situacije tokom pandemije korona virusa i mogućnosti nastavka uspešnog poslovnog delovanja.

- I ovakav vid konferencije sa predsednikom Privredne komore Belorusije Vladimirom Jevgenjevičem Ulahovičem je bio veoma uspešna i koristan. Ovo je još jedan dokaz da ne moramo da budemo fizički u istoj prostoriji prisutni da bismo kvalitetno radili. Najvažnije je da su granice svih zemalja iz kojih su se javljali današnji učesnici otvorene za svu robu iz Srbije. U svom govoru sam potencirao na tome da u našoj zemlji počinje berba voća i povrća i da smo spremni da sve utovarimo na šlepere i pošaljemo na tržište tih država. Sagovornici su sa zadovoljstvom to prihvatili i pozdravili aplauzom. Danas je prvi put od početka pandemije korona virusa poleteo avion iz Minska za Beograd. Život ide dalje, sve počinje da funkcioniše - istakao je Karić.

On je naglasio da su zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Aleksandru Lukašenku, vladama dveju država, i stručnom medicinskom osoblju, i u Srbiji i u Belorusiji uvedene pravovremene i adekvatne mere u borbi protiv korona virusa, što sada omogućava da se privreda i razmena robe pokrenu u punom kapacitetu.

Predsednik BelTIK Vladimir Jevgenjevič Ulahovič rekao je da je napravljena strategija Komore do 2023. godine.

- Mi smo spremni da vas podržimo, treba da radimo zajedno. Kažite šta treba da uradimo za vas. A vas pozivamo da budemo uvek u kontaktu, preko skajpa, mejla, putem video konferencija. Mi smo otvoreni za saradnju i važno je da ne izgubimo ovaj odličan kontakt za dobrobit našeg biznisa - podvukao je Ulahovič.

Video-konferenciji kao saradnici Beloruske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji prisustvovali su i Simon Dragomira Karić, Miloš Vučinić, Jana Stanković, Velibor Stević i Persa Minjović.

Football news:

Sterling on the record for goals in a season: we Want to win the Champions League and the FA Cup, otherwise they won't mean anything
Sheffield will finish the Premier League season without defeats from clubs from London. 22 points in 10 games and 5 home wins
Bonucci on Juve's draw with Atalanta: We must look at the result. This is how Championships are won
Sterling surpassed Yaya Toure to become Manchester City's 2nd goalscorer in the history of the Premier League
Gasperini on two penalties for Juve: They are above any rules in Italy. Did we have to cut off our hands?
Sarri Pro 2:2 with Atalanta: We played with one of the best teams in Europe right now
Pep Guardiola: Manchester City have won a place in the Champions League on the pitch. I hope that UEFA will allow us to play