Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Кијев и Париз разматрају заједничку производњу оружја; Кремљ: Неопходно повећање расхода за одбрану

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Рат у Украјини – 582. дан. Украјински председник Володимир Зеленски и француски министар одбране Себастијен Лекорну у Кијеву разговарали су о могућности заједничке производње наоружања. С друге стране, Кремљ је саопштио да је због хибридног рата против Русије неопходно повећање расхода за одбрану у буџету за наредну годину.

Напади дроновима настављају се с обе стране. Украјинска војска саопштила је да је Русија током јучерашњег дана извела напад дроновима широм земље, док је Москва саопштила да је уништена украјинска беспилотна летелица изнад руске области Брјанск.

У међувремену, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је током ненајављене посете Кијеву рекао да украјинске снаге "постепено добијају на снази" у својој контраофанзиви против руских снага.

Истакао је и да се Украјинци боре за слободу, породице и будућност, док се Руси боре за "империјалне заблуде" Москве.

Такође, француски министар одбране Себастијен Лекорну са украјинским председником Володимиром Зеленским у Кијеву разговарао је о могућности заједничке производње наоружања, саопштено је из кабинета председника Украјине.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су избори одржани раније овог месеца у деловима Украјине под контролом Москве, означили корак ка њиховој пуној интеграцији у Русију.

Истовремено, Кремљ је саопштио да је повећање расхода на име одбране неопходно у буџету за наредну годину јер је Русија у хибридном рату који се води против ње.

Везани чланци