logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Киша обрадовала фармере и организаторе Аустралијен опена

Интензивни пљускови са грмљавином ублажили су шумске пожаре на аустралијској источној обали, што је донело олакшање ватрогасцима, фармерима који се боре са сушом, али и организаторима Отвореног првенства Аустралије у тенису.

Аустралија, позната по својој нетакнутој природи и плажама, бори се од септембра са пожарима у којима је погинуло 29 људи, као и милиони животиња, а уништено је више од 2.500 домова.

Државе које су најтеже погођене пожарима и сушом, Викторија, Нови Јужни Велс и Квинсланд, жељно су дочекале кишу.

Ипак, ватрогасне службе упозоравају да она неће угасити све ватре, али ће значајно допринети њиховом обуздавању.

Такође, упозоравају да јаке олујне кише имају и негативну страну јер могу довести до поплава и рушења дрвећа.

Предвиђа се да ће се јаке олује наставити у многим областима погођеним пожарима, укључујући пределе где годинама није било падавина, што ће донекле ублажити трогодишњу сушу.

Пљускови су делимично прочистили и ваздух у Аустралији, али су Сиднеј, Камбера и Мелбурн остали у првих 100 најзагађенијих светских градова.

За неколико дана требало би да почне Отворено првенство Аустралије у тенису, али су организатори у проблему због веома загађеног ваздуха над Мелбурном.

Словеначка тенисерка Далила Јакупович предала је у уторак квалификациони меч због гушења.

Themes
ICO