Serbia

KOKAINSKI KAUBOJ Divio se Hitleru i Lenonu, bio Eksobarova DESNA RUKA, pravio žurke pune droge i neprekidnog seksa, a sada od njega svi PONOVO STREPE

Karlos Leher je kolumbijski krijumčar droge, lider u moćnom kartelu droge Medeljin, koji je zaslužan za revoluciju u prometnoj mreži isporuke kokaina u Sjedinjene Države ogromnim povećanjem količine krijumčarene droge. Procenjeno je da je Leherova mreža isporučila čak 80 procenata kokaina koji je stigao u Sjedinjene Države 80-ih.

Leher je detinjstvo proveo u Kolumbiji, ali se u tinejdžerskim godinama preselio u Sjedinjene Države. Počeo je da švercuje ukradene automobile, radeći u Kanadi i na istočnoj američkoj obali, a ponekad je bio umešan i u isporuku marihuane. Te aktivnosti dovele su do njegovog hapšenja 1974. godine.

U zatvoru se upoznao sa Džordžom Jungom, koji je uspostavio operaciju pomoću aviona za dovođenje marihuane u Sjedinjene Države. Leher je Junga uverio da će uvoz kokaina avionom biti značajno unosniji, a nakon puštanja 1976. godine, njih dvojica su zajedno poslovali, prevozeći drogu iz Medeljina u Kolumbiji, u Sjedinjene Države. Međutim, u roku od nekoliko godina Leher je napustio Junga u poslu.

Leher je 1987. godine počeo da koristi bahamsko ostrvo Normans Kej kao pretovarnu tačku, sa koje bi avioni natovareni kokainom odleteli na napuštena uzletišta na Floridi, Džordžiji i Severnoj i Južnoj Karolini. Podmićivao je vladine službenike i zaplašio stanovnike ostrva da bi napravio to svoje sedište. Povećao je pistu, koja je u potpunosti posvećena izuzetno profitabilnoj trgovini kokainom.

Ostrvo na kojima je često pravio žurke Foto: Profimedia
Ostrvo na kojima je često pravio žurke

Procenjeno je da je zarađivao čak 300 miliona dolara godišnje, što je podstaklo njegov raskošni način života. Leher je postao posebno poznat po velikim zabavama koje uključuju gotovo neograničen seks i upotrebu droge. Međutim, 1982. godine, vlasti na Bahamima, na koje su SAD izveštavale pritisak, počele su da hapse zbog šverca droge na Normans Keju, a Leher je bio prisiljen da okonča tamošnje operacije. Vratio se u rodni grad Jermenija u Kolumbiji, gde je sagradio imanje.

Leher je postao posebno poznat po velikim zabavama koje uključuju gotovo neograničen seks i upotrebu droge.

Bio je poznat po tome što se divio Adolfu Hitleru i Džonu Lenonu, pa je osnovao kratkotrajnu političku stranku, Nacionalni latinski pokret, koja je opisana kao fašističko-populistička, ali koja je takođe tražila ukidanje sporazuma o izručivanju između Kolumbije i Sjedinjenih Država.

Carlos Lehder Foto: Tanjug/AP
Carlos Lehder

Dao je naklonost Pablu Eskobaru, šefu kartela Medeljin, 4. februara 1987, postupajući po nalogu za koji su neki verovali da potiče od samog Eskobara. Naime, kolumbijska nacionalna policija izvršila je pljačku ranča u blizini grada Guarne i zarobila Lehera. Za nekoliko sati poslat je u Sjedinjene Države, koje su tražile hapšenje od 1979. godine.

Bio je poznat po tome što se divio Adolfu Hitleru i Džonu Lenonu, pa je osnovao kratkotrajnu političku stranku, Nacionalni latinski pokret

Leheru se sudilo u oktobru 1987. godine u Džeksonvilu na Floridi, pod optužbom za zaveru i pokretanje zločinačkog poduhvata, kao i zbog drugih optužbi vezanih za uvoz i prodaju kokaina. Suđenje se nastavilo do maja 1988, kada je osuđen po svim tačkama optužnice. Kasnije je osuđen na doživotnu robiju bez uslovne i dodatnih 135 godina zatvora. Godine 1991. Leher je svedočio protiv panamskog borca Manuela Norijege, rekavši da je Norijega dozvolio da se Panama koristi kao pretovarni kanal za krijumčarenje kokaina u kartelu.

Zauzvrat, Leherova kazna smanjena je na 55 godina i juče je odslužio kaznu, nakon čega je izručen Nemačkoj.

Football news:

🌠Manchester City relegated from the Champions League. Lyon will play Bayern in the semi-final
Manchester City conceded a goal from outside the box in the Champions League for the first time since 2018
A unique special for city scored for Lyon: Cornet puts only them in the Champions League. And the French don't lose with his goals
Pep didn't need the lion captain. All his childhood, he played barefoot, and added next to his friend van Dijk
Golovin scored and provided an assist in Monaco's friendly with AZ
Mueller Pro 8:2 with Barca: We did not control the game so much even in the match with Brazil in 2014
Ander Herrera: if PSG don't win the Champions League, it won't be a failure