Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Комунисти траже укидање закона о изборима и политичким партијама, сматрају да су дискриминаторни

Нова комунистичка партија југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) саопштили су данас да ће започети скупљање потписа за укидање Закона о изборима и Закона о политичким партијама, које сматарају дискриминаторним према политичким представницима „радног народа наше земље”.

НКПЈ и СКОЈ су навели у саопштењу да се према тренутним законима, уз кандидатуру листе мора доставити 10.000 потписа оверених пред надлежним судским органима за парламентарне, као и 3.000 потписа за изборе у Београду.

„Овај закон је донет како би се спречили комунисти, као једини истински заступници интереса радног народа, да учествују на изборима. У условима антикомунистичке хистерије од људи који подржавају листу НКПЈ и СКОЈ-а се тражи да се својим потписима овереним у суду декларишу као чланови или симпатизери комуниста”, додаје се у саопштењу.

Навели су да је исти случај и са Законом о политичким партијама, где је приликом регистрације такође потребно 10.000 потписа, чија се овера такође плаћа.

„У првом реду НКПЈ и СКОЈ захтевају да се бројка од 10.000 потписа смањи на 1.000, а на градским изборима у Београду са 3.000 на 300, као и да се овера потписа не наплаћује”, додаје се у саопштењу.