Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Континентал најављује отварање треће фабрике и већу производњу – план је да постане највећи извозник из Србије

Немачки "Континентал", отворио је трећи развојни центар у Новом Саду. Тренутно запошљава 1.000 инжењера. Најављују отварање треће фабрике и планирају да постану највећи извозник из Србије.

Данијела је у компанији пет година, као и Небојша. Обоје су за то време напредовали. Зараде су им повећане, колико – не откривају, али кажу да нису једини разлог за избор послодавца.

"Изузетно је весео и добар тимски дух. Имамо прилику за нове тренинге, да ширимо и размењујемо знање са колегама и у Србији, али такође и на интернационалним пројектима. На свим пројектима којима радимо сарађујемо са колегама широм света", каже Данијела Шиловановић, менаџерка конфигурације система. 

Небојша Милутиновић, лидер групе за квалитет истиче да светска компанија пружа велике могућности свим запосленима, као и да остану дуго у тој корпорацији.

У плану трећа фабрика

Нови истраживачко-развојни центар на 17.000 квадрата, један је од највећих "Континенеталових" у свих 58 земаља у којима послују. 

"Запослили смо 1.000 људи за шест година. На почетку смо планирали 500, али сада смо дупло већи. Не планирамо само да растемо са бројем људи, него да донесемо нове технологије и да диктирамо трендове у аутомобилској индустрији", објашњава Саша Ћоринга, генерални директор "Континентал Аутомотив Србије".

Уз инжењере, имају још 600 запослених у две фабрике. Граде и трећу у којој планирају да запосле 1.500 људи.

Планирају и да од следеће године производњу повећају на више од милион екрана за премијум аутомобиле и тако постану највећи огранак "Континентала" у свету.