Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

„Континентал” запослио хиљаду инжењера

У Истраживачко-развојном центру у Новом Саду немачке компаније „Континентал Аутомотиве” сада ради 1.000 наших инжењера. Тако је она постала водећа инжењерска компанија у Србији.

– Овде се сада производе најмодернија електронска решења за  ауто-индустрију. Производи из наше фабрике у Каћу, где тренутно ради 600 инжењера, техничара и и високо обучених оператера, уграђују се у возила премијум класе широм света, а носе ознаку „Мејд ин Србија” – с поносом каже Саша Ђоринга, директор „Континентала” у нашој земљи.

Овим се Србија сврстала у државе чији стручњаци диктирају развој светске ауто-индустрије.  А када је ова моћна светска компанија 2017. године дошла у нашу земљу било је отпора, а обећање да ће запослити 500 инжењера оцењено је као – немогуће. Шест година касније у Новом Саду се сада развијају комплетна решења за путничке аутомобиле, комерцијална возила, па и за возила будућности. Овде наша памет ствара интрумент-табле, радаре, камере, контролне јединице за даљинско праћење позиције и параметара возила, системе засноване на приступу возилу помоћу паметних телефона или даљинског откључавања, мобилне апликације и напредне сигурносне функције, решења за екране, контролне панеле,...

– Овде развијамо иновативне технологије за ваше аутомобиле, а светлу будућност имају земље које продају памет. А то се сада ради у Србији. У будућности неће више бити потребе да свако има своје властито возило – предвиђа овај врхунски стручњак.

– Аутомобила ће бити мање, наручиваћете их да вас негде превезу, а та возила биће веома скупа и комплексна. Зато смо у Србији нашли најбоље стручњаке – каже Ђоринга.

Истраживачко-развојни центар „Континентала” сада, због све већег броја запослених софтсверских, систем тест, машинских, електро и индустријских инжењера. ради на три локације у Новом Саду. За три године број радника је удвостручен.

Поред развоја „Континентал” наставља да улаже и у производњу. Како то овде називају у мегафабрику у оближњем Каћу, отворену у фебруару, биће инвестирано још 150 милиона евра и тај погон ће када се прошири имати 55.000 метара квадратних. У овој фабрици већ је почела серијска производња врхунске технологије, а план је да се 2024. године овде произведе више од милион решења за екране и одавде извезе и испоручи произвођачима аутомобила широм света.

Циљ ове компаније јесте да постане највећи извозник из Србије