klinicki centar 04 foto Privatna arhiva KC Nis Foto: KC Niš / Privatna arhiva

Poslušajte vest preko audio fajla

U kovid bolnicama u četiri grada na jugu Srbije hospitalizovano je 648 pacijenata od kojih je kod njih 240 do sada potvrđen virus korone.

U kovid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 291 pacijenata od kojih se šestoro bori za život na respiratorima. Kod 97 pacijenata, među kojima je četvoro dece koja su u stabilnom stanju, potvrđeno je prisustvo virusa kovid-19.

Šestoro pacijenata koji su priključeni na aparate za veštačku ventilaciju, kod kojih je takođe potvrđeno prisustvo virusa, kako navode u KC Niš, nalazi se u jako teškom opštem stanju.

- Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor, navode u KC Niš.

U ZC Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 124 pacijenata od kojih je kod devet pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa kovid -19.

U četiri kovid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 170 pacijenata od kojih je 81 osobe potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom kovid -19.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata od kojih je kod 53 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa kovid -19.