Serbia

KORONA KATASTROFA U RASINSKOM OKRUGU: Za 24 sata dupliran broj novozaraženih INFEKTIVNA OSTAJE BEZ SLOBODNE POSTELJE

Epidemija korone virusa dobila je alarmantne razmere i ušla u kritičnu situaciju u Kruševcu i celom Rasinskom okrugu.

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca samo za jedan dan u Rasinskom okrugu registrovan je duplo veći broj zaraženih u odnosu na prethodnu objavu kad je bilo 135 inficiranih. Zabeležen je rekord od 100  novozaraženih u Kruševcu, a 260 ukupno na nivou celog okruga.

U odnosu na broj stanovnika novi izveštaj je pokazao da je najteže u Trsteniku (81) i Aleksandrovcu (59). Vanredna situacija u ovim opštinama je ponovo uvedena, ali se situacija ne smiruje, a čak dobija i dramatičnije dimenzije. U Brusu i Varvarinu je za dan registrovano po sedam novih bolesnika dok je jedan manje zabeležen u Ćićevcu.

Alarmantna situacija je i na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu jer je za pet osoba povećan broj u smeštaju i sada je ta cifra 112 - što je osam manje od maksimalno mogućeg broja.

U Rasinskom okrugu je od početka epidemije upisano ukupno 3.859 slučajeva obolevanja od virusa korona. Umrlo je 67 osoba (49 muškaraca i 18 žena), a u akreditovanim laboratorijama je analizirano ukupno 18.606 poslatih uzoraka. Pod zdravstvenim nadzorom je 9.595 osoba, a do sada je izlečeno njih 1.951.

NE PROPUSTITE

Od korone virusa obolelo je 69 učenika u osnovnim i srednjim školama i 20 nastavnika u Okrugu, a zbog ove alarmantne situacije zasedao je i Gradski stab za vanredne situacije u Kruševcu koji je zatražio pojačani zajednički inspekcijski nadzor u koordinaciji nadležnih gradskih i republičkih organa.

Produžen je i rok trajanja skraćenog radnog vremena do 18 sati u restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima ukoliko imaju ugostiteljski objekat, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas i to do 15. decembra.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Football news:

Bayern will play Egypt's Al-Ahly or Qatar's Al-Duhail in the Club World Cup semi-finals
Villalibre about delaying time by Athletic: Barcelona is worth a billion euros, and we wanted to win the Super Cup at the cost of our lives
Andrea Pirlo: Juventus want to win a tenth league title. Now is a difficult moment, but the ambitions remain the same
Dynamo crossed the medical examination and Cyberpunk 2077: they decorated the hospital with graphics and stuffed everything with Easter eggs
Joan Laporta: If Messi wants to gain experience in football in America, it will be useful for everyone
Ter Stegen and the Barcelona defenders have filed complaints against Griezmann for commenting on a poor defensive performance after the Super Cup (Cadena SER)
PSG can buy Barca defender Emerson for 25 million euros