Serbia

Kraljičin logotip ubuduće i uz "igračke za odrasle": Elizabeta nagradila britansku kompaniju

London -- Britanska kraljica Elizabeta II dodelila je "Kraljičinu nagradu za preduzetništvo".

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

U kategoriji "međunarodna trgovina 2021" nagrada je dodeljena britanskom lancu onlajn trgovina sa seks-igračkama Lavhani.

Trgovina koja posluje u Ujedinjenom Kraljevstvu i na Novom Zelandu pod maksimom "seksualno srećni ljudi" prodaje donji veš, lubrikante, opremu za vezivanje, vibratore i mnoge druge "igračke za odrasle".

Lavhani poseduje i licencu za prodaju proizvoda inspirisanih trilogijom "Pedeset nijansi sive" autorke E.L. Džejms, a kompaniji je posao u proteklih šest godina porastao više od 300 odsto. Još 2015. kompanija je izvozila proizvode u vrednosti 12 miliona funti godišnje, što je do prošle godine naraslo na čak 56 miliona funti.

Kraljičina nagrada, koja je najveće priznanje koje engleska kruna može da dodeli za poslovni uspeh, znači da će kompanija od sada u svim svojim reklamama i promocija smeti da koristi amblem Kraljičine nagrade, što će biti posebno pikantno kada se seks igračke budu reklamirale uz pečat sa logotipom britanske kraljice, piše Jutarnji list.

Direktorka marketinga Debi Bond istakla je u zvaničnom saopštenju da je "njeno visočanstvo pružalo divnu podršku Lavhaniju dok je rastao na putu do vodećeg svetskog brenda seksualnog velnesa".

Kraljičina nagrada za preduzetništvo utemeljena je kraljevskim nalogom 1965. godine, kao Kraljičina nagrada za industriju. Deset godina kasnije preimenovana je u Kraljičinu nagradu za izvoz i tehnologiju, a od 1999. dodeljuje se kao Kraljičina nagrada za preduzetništvo, u kategorijama međunarodna trgovina, inovacije i održivi razvoj.

U 2017. dodata je i četvrta kategorija, promovisanje prilika (kroz društvenu mobilnost). Prošle je godine nagradu dobilo 220 firmi, od kojih 128 u kategoriji međunarodna trgovina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude